10 zastarelih taktika za optimizaciju sajta koje ne smete koristiti

SEO (Search Engine Optimization), odnosno optimizacija web sajta za pretraživače je jedna od disciplina koje se najbrže menja. U nastavku ćemo prikazati 10 radnji kojima možda pribegavate, a ne biste smeli.

Google gotovo stalno radi na usavršavanju svog algoritama koji indeksira web sajtove i na osnovu „skeniranja“ sadržaja potom ih rangira u rezultatima pretrage za određeni upit ili pojam koji korisnici traže putem najkorišćenijeg pretraživača. Svakako, svi webmasteri se večno pitaju na koji način što bolje pozicionirati web sajt, a pritom izbeći mogući Google penal za nedozvoljene radnje.

Nije lako pozicionirati web sajt jer Google-ovi „roboti“ i „spideri“ u obzir uzimaju preko 200 faktora (zvanično potvrđeno) koje je potrebno prilagoditi pravilima. Potavlja se pitanje kako onda sve uskladiti da bude po “white hat SEO” smernicama koje Google zahteva? Detaljnom  analizom, strukturom sajta i URL-ova koja je nije neispravna, jedinstvenim i unikatnim sadržajem? Ili je neki drugi način u pitanju? Jedno je sigurno – kako Google menja svoj algoritam, tako se i menjaju njegovi zahtevi.

Često se misli da se sve vrti oko sadržaja sajta, preciznije jedinstvenim sadržajem koji mora postati vaša prednost u odnosu na konkurenciju. To zapravo i jeste blizu istine. Uglavnom, u sledećem infografiku se može videti 10 saveta vezanih za SEO optimizaciju koje su se nekada vrednovali, a danas su sasvim nevažni, a što je još važnije, poželjno ih je izbegavati…

seo_taktika