11 savjeta za pripremu najboljih svinjskih rebrica

1. Kupite rebrica koja su jednako pokrivena mesom. Drugim riječima, nemojte kupiti komad koje je pun masnoće sa jedne strane, a mesnat sa druge. Izbjegavajte komade gdje se previše vide kosti!

2. Pripremite oko pola kilograma rebrica po osobi. To se čini kao poveća porcija, ali za one vrlo gladne pripremite i dva takva komada!

3. Kad pripremate meso, uklonite membranu sa unutrašnje strane rebrica pomoću oštrog noža. Ako ju ne uklonite, blokirat će sakupljanje okusa iz začina.

4. Uvijek marinirajte rebrica u hladnjaku, ne na sobnoj temperaturi.

5. Nemojte ni pomišljati na kuhanje rebrica! Iznad svega kuhanje tog mesa uzrokuje gubitak svih okusa. Ako baš morate ranije prokuhati rebrica prije stavljanja na roštilj, pokušajte ih držati na pari jer to će zatvoriti okuse u unutrašnjost.

6. Prije stavljanja rebrica na roštilj ili na dim, metalnu ploču najprije dobro namastite uljem.

7. Pečenje na roštilju zahtijeva neprestanu pažnju! Čim stavite na roštilj budite u blizini i pogledavajte. Pratite temperaturu pečenja i izbjegavajte prelazak preko 130 stupnjeva – najbolja rebrica peku se polako na ne-direktnoj vatri oko 5 sati.

8. Odložite tu viljušku! Uvijek uzmite hvataljku kad okrećete meso na roštilju. Zašto bušiti meso i dopuštati da okusi iscure ako ne morate?

9. Ako ćete zalijevati tijekom pečenja, bježite od svega što sadrži šećer. Najbolje je koristiti ocat i/ili proizvode na bazi vode.

10. Uzmite umak za roštilj samo u zadnjih 20-30 minuta pečenja. Sve prije toga i vrućina će uzrokovati da se šećer karamelizira i spali meso.

11. Ostavite rebrica da se hlade 10-15 minuta prije posluživanja. To je samo iz pristojnosti – ne želite opeću usta svojih gostiju sa vrlo vrućim umakom! Tako biste samo mogli izgubiti neke prijatelje.

Za recepte kako pripremati rebrica, pogledajte na http://ukusnahrana.com/restoran-lawrys-vrhunska-rebrica-sa-krem-spinatom.html