5 Najjednostavnijih Ideja Za Uređenje Dečije Sobe

Za uređenje dečije sobe nije potrebno puno novca ako možete uložiti malo truda i mašte. Sobu najjednostavnijeg izgleda uz malo dobrih ideja sa lakoćom ćete pretvoriti u pravo malo carstvo u kome će deca provoditi vreme sa radošću.

Napravite dekorativne jastuke u obliku leptira, fudbalske lopte, cveta, bubamare, mašne, srca medveda ili automobila. Koristite materijale jarkih boja poput crvene, zelene, žute, plave ili materijale pastelnih boja. Pored dekorativnih jastučića, možete napraviti velike vreće za sedenje. Ako ne umete ukrojiti komplikovani oblik, iskoristite tehniku dekorisanja jednostavnog modela zanimljivim materijalom sa motivima iz crtanog filma ili na jednostavno dizajniran jastuk našijte već gotovu plišanu lutkicu.

Maštovito obojite zidove. Da bi zidovi izgledali zanimljivije, ne morate bojiti kompletnu površinu svih zidova. Jednako će biti zanimljivo da na beloj pozadini iscrtate junake iz crtanog filma, bajke ili stripa. Ako Vam crtanje likova ne ide od ruke, iscrtajte geometrijske oblike ili lepim rukopisom ispišita imena svoje dece.

Napravite ili kupite zanimljive prekrivače. U dečijoj sobi  uglavnom krevet zauzima veliku površinu, tako da njegov izgled dosta utiče na kompletni utisak koji soba odaje. Dekorativni prekrivači puni boja, daće sobi potpuno novi izgled.

Ne zaboravite na zavese za dečiju sobu. Zavesa u dečijoj sobi može biti jednobojna ili dekorisana određanim motivima, bilo da se radi o trakastim, panel ili klasičnim zavesama. Ne bi trebalo da se u dečijoj sobi nađe zavesa koja bi više odgovarala bakinoj sobi jer zavesa takođe pokriva veliku površinu i dosta utiče na izgled prostorije. Ako ne možete priuštiti dekorativne zavese za dečiju sobu, obogatite ukrasima neku jednobojnu zavesu. Dovoljno je da na zavesi od tila okačite nekoliko lepih ukrasa kao što su mašne od ukrasne trake i zavesa će biti zanimljivija.

Prefarbajte stari nameštaj. Ukoliko je za dečiju sobu iskorišćen stari garderober ili stari radni sto u braon, crnoj ili sivoj boji, prionite na posao pa sve drvene površine prefarbajte. Nove nijanse će doneti osveženje bilo da se odlučite za jednu ili kombinaciju dve boje.

Ne postoji pravilo kod odabira boja za dečiju sobu, doduše treba izbeći tamne i suviše jarke boje na velikim površinama.  Za dečiju sobu za dečake pored plave možete se opredeliti za maslinasto zelenu, svetlo zelenu. Za dečiju sobu za devojčice možete se odlučiti za ljubičastu, roze, ili crvenu boju. Bez obzira na pol deteta u dečijoj sobi se mogu naći žuta, narandžasta, bela ili siva u kombinaciji sa nekom drugom bojom.

Uživajte u maštovitom uređenju dečije sobe, pitajte decu da li imaju neku posebnu želju jer ipak će oni u njoj provoditi vreme. Ako ste u mogućnosti, ispunite njihove zamisli kako bi se što prijatnije osećali u svom prostoru.

Na sajtu Kućne Čarolije možete naći pregršt ideja za uređenje dečije sobe kao i ideje za uradi sam projekte koji mogu biti vrlo korisni prilikom uređenja doma, naročito prostora za decu.