9 saveta kako da vam zubni implanti traju duže

Toliko vremena uloženog u isčitavanje materijala o procesu ugradnje zubnih implanata. Toliko novca odvojenog za te svrhe. Koliko strpljenja, bola, čekanja, zarastanja, iznenađenja i ponosa nakon ugradnje zubnih implanata. Sve to da biste imali lep osmeh, zdrave zube, jako samopouzdanje i još bolje raspoloženje.

Kažu raspoloženje dolazi iznutra, slažemo se , ali da li ćemo ga imati ukoliko slika o nama kakvi treba da budemo ne odgovara realnoj? S tim u vezi, mi vas podržavamo.zubni implantati

Samo nemojte nikada zanemariti vreme, novac i trud uložen u vaš osmeh. To će osigurati da se prema svojim implantima ali i zubnim krunicama ophodite sa pažnjom.

Ljudi se često opuste nakon ugradnje zubnih implanata i metalokeramičkih krunica za zube, smatrajući da je to keramina i da se ne može pokvariti. Međutim, šta je sa mekim tkivom i desnima, ne verujemo da vam može biti dobro ukoliko imate osetljive desni usled zubne infekcije ili upale desni.

U suštini, nakon ugradnje zubnih implanata, vaši zubi zahtevaju mnogo više posvećenosti u održavanju nego dok ste imali prirodne zube. Prirodni zubi se mogu lečiti, dok se ovi, veštački mogu samo izgubiti. Preporučujemo vam da svojim ponašanjem i svakodnevnim navikama produžite životni vek svojim zubnim implantima.

zubni implantati

Evo nekoliko konkretnih saveta za bolje održavanje zubnih implanata:

  1. Najvažnije je da odaberete adekvatnog stručnjaka u koga ćete imati poverenja i koji će vas sprovesti kroz ovaj proces. Stomatolozi sa višegodišnjim iskustvom, savremenom tehnologijom i kvalitetnim materijalima su pun pogodak za ovako ozbiljan zahvat.
  2. Prvo pravilo, odnosno savet koji ćete čuti nakon ugradnje implanata, je da u naredna dva sata ne konzumirate hranu. Razlog tome je anestezija. Kada anesteziji prođe dejstvo nakon odprilike 2 sata. moći ćete da konzumirate meku, kašastu hranu, mlake toplote. Neki stomatolozi preporučuju i konzumaciju sladoleda. Neophodno je da se ovog saveta pridržavate koliko god da je stomatolog rekao.
  3. Treće mesto ove liste saveta posvećeno je značaju higijene za trajanje zubnih implanata. Ukoliko adekvatno, ispravno i redovno sprovodite oralnu higijenu vaši zubi će biti zdravi, desni takođe, te se smanjuje verovatnoća nastanka i razvoja bakterioloških komplikacija.
  4. Ukoliko ih niste koristili i pre, preporučujemo vam da ih nabavite odmah nakon ugradnje. U pitanju su intradentalne četkice, četkice koje nežno čiste prostor između dva zuba u blizini korena. Ovo može očuvati vaše desni zdravim, a vaše zube jakim.
  5. Nakon ugradnje zubnih implanata preporučujemo vam da izbegavate orašaste plodove. Prosto, rizik je veliki. Ukoliko baš volite da konzumirate neke od orašastih plodova, uvek ih možete jesti mlevene.
  6. Izbegavanjem određenih napitaka zaštitićete i održaćete boju zubnih navlaka duže nego inače. Kafa, crni čaj, crno vino, koka-kola, samo su neki od napitaka koji će potamneti navlake, čak i sveše ugrađene. Neka pića naprosto imaju više boje koja se lako lepi za poršinu vašeg zuba.
  7. Kako bi vaši implatni i navlake trajali duže, neophodno je da dolazite na redovne kontrole. Ukoliko želite da izbegnete neprijatan razgovor sa stomatologom o tome koliko je neki proces bolan, zahtevan pa čak i neprijatan. Na redovnim kontrolama stomatolog može rano da dijagnostifikuje različita zubna oboljenja ili oboljenja desni, što će sigurno smanjiti bol i novac uložen u lečenje.
  8. Kao ni u bilo kojoj drugoj situaciji, ni u ovoj ovde ne smemo zanemariti efekat zdrave ishrane na zube, tkivo, kao i proces zarastanja. Zdrava hrana koju unesemo u organizam, doprineće bržem zarastanju rane od ugradnje zubnog implanta.
  9. Pored adekvatne hrane, neophodno je uneti i dovoljno tečnosti u organizam. Čitav proces ugradnje zahteva da organizam bude dobro pripremljen, a zdrava hrana i adekvatna količina vode samo su neki od preduslova za tako nešto.