AromaVita učilište za aromaterapiju

AromaVita učilište za aromaterapiju utemeljeno je 2000. god. i od tada provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih za slijedeća zanimanja:
aromaterapeut
aromaterapeut specijalist
holistički maser

Naše je učilište prvo takve vrste u Hrvatskoj pa je zahvaljujući upravo našim naporima uspješno uvedeno novo zanimanje u nomenklaturu zanimanja u Hrvatskoj. Riječju, završeni polaznici se svojim zanimanjem mogu legalno baviti, sva zanimanja se upisuju u radnu knjižicu, a zanimanja aromaterapeut i aromaterapeut specijalista uvedena su u Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti pod brojem 85.14 – ”ostale grane humane medicine”. Kroz razne oblike obrazovanja AromaVita učilište za aromaterapiju prošlo je preko 500 završenih polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Makedonije. Utemeljiteljica Učilišta je Zrinka Jezdić koja je diplomu aromaterapeuta stekla na fakultetu ‘Shirley Price International College for Aromatherapy’. Uspješno je prilagodila međunarodni program edukacije Hrvatskom Zakonu o obrazovanju odraslih i time u Hrvatsku uvela nova zanimanja.

Zrinka Jezdić

Osnivačica i ravnateljica AromaVite – prvog hrvatskog učilišta za aromaterapiju.

Diplomu iz aromaterapije stekla je u Velikoj Britaniji na Shirley Price International College for Aromatherapy, i time postala međunarodno certificirani aromaterapeut, te suradnik u nastavi pri Penny Price Academy for Aromatherapy.

Završila je studij sestrinstva na Visokom zdravstvenom veleučilištu, te dvije godine treninga iz Gestalt psihoterapije. Završila je brojne seminare i radionice vezane uz energetsku medicinu i integrativni razvoj čovjeka (Quantum touch, Reiki I i II , intenzive iz holotropnog disanja, Silva metodu kontrole uma, preporađanje, rad na snovima, razne body work tehnike…)

Autorica je knjige Priručnik za primjenu aromaterapije i brošure Kućna ljekarna, brojnih skripti i članaka.

Predsjednica je AromaVita – udruge profesionalnih aromaterapeuta, čiji je osnovni cilj promicanje aromaterapije kao struke.

Ima preko deset godina intenzivnog iskustva u radu sa klijentima iz područja: kliničke aromaterapije, psihološke podrške, samorazvoja i osvještavanja kreativnih potencijala.

Redovito sudjeluje na Kongresima medicinskih sestara na kojima promovira aromaterapiju kao struku i granu komplementarne medicine primjenjivu u brojnim drugim zdravstvenim djelatnostima. Održava predavanja po bolnicama i udrugama. Predavanja su bodovana od strane raznih komora.

Aromavita.net