Barbi vole i stari i mladi

Barbi je modna lutkica koja je javnosti predstavljena u ožujku davne 1959. godine, a pod okriljem tvrtke Mattel, svima dobro poznate po proizvodnji igračaka. Kreirala ju je američka poslovna žena Ruth Handler, a priznala je da joj je kao inspiracija poslužila njemačka modna lutkica Bild Lilli. Barbi je ubrzo dobila cijelu obitelj, a posebno je popularan njezin dečko Ken te sve detalje – torbice, haljine, sobe i samo je mašta granica za sve ono što se može kupiti za omiljenu lutkicu. Ruth Handler kaže kako je gledala svoju kćerkicu Barbaru kako se igra s papirnatim lutkama te im često daje uloge odraslih osoba. U to vrijeme najraširenije su bile lutke bebe, a lutkica koje predstavljaju odrasle osobe nije ni bilo.  Na putu u Njemačkoj Ruth je vidjela spomenutu lutkicu Bild Lilli i tada je bila još sigurnija u svoju ideju o lutkici za djecu koja predstavlja odrastao lik i sve ostalo je povijest, mogli bismo reći.

Barbi igrice veoma su popularna kategorija igrica na internetu, a igraju je doslovno sve pripadnice ženskog spola, od onih koje su jedva izašle iz pelena pa preko tinejdžerica do onih starijih koje se uz ove igrice žele zabaviti i pojnajprije opustiti. Osim toga, naširoko je poznata modna svijest ove lijepe i vitke lutkice pa su njezine modne, ali i šminkerske kombinacije često inspiracija.

Igrice na internetu općenuto su postale općeprihvaćeni i veoma rašireni oblik zabave za sve od tri do sto i tri godine. Vjerojatno nema čovjeka koji, možda samo iz znatiželje, nije zaigrao kakve kompjuterske igrice. Dakako, najpopularnije su one besplatne jer nude zabavu bez utrošenih ekstra para, a obično nije potrebna ni neka posebna registracija, već sve što trebate je kliknuti na igrice i isprobati ih pa, ako vam se svidi, rasturiti ih! Ako ste još uvijek skeptičnim probajte i uvjerite se jer u svijetu igrica sigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu.