Beogradski koncerti u decembru

Iako je decembar mesec slava i preslava, mesec praznika koje željno iščekujemo cele godine, to je i mesec koji uvek donese neko iznenađenje i neočekivani razlog za radost. I ovog decembra je tako, makar kada su ljubitelji muzike i njihovo uživanje u pitanju. Za ovaj decembar, sa posebnom pažnjom ćemo vam preporučiti koncerte u Beogradu, koje pravi poštovaoci rok i pop zvuka ne bi smeli da propuste.

5. decembra, u beogradskoj „Hali sportova“, ljubitelji „tvrđeg“ rok i metal zvuka, moći će da prisustvuju pravoj „hevi metal“ poslastici, koncertnom projektu „Metal All Stars“. Ovaj projekat je okupio neke od najvećih zvezda „hevi metal“ muzike koji zajedno nastupaju izvodeći najpoznatije hitove hard i hevi roka. Ovaj koncert je jedinstvena prilika da istinski poštovaoci ove vrste muzike vide svoje omiljene izvođače u neponovljivom sastavu, koji sa pravom nosi ime „Sve zvezde metala“. Na koncertu će, pored ostalih, nastupiti i: Zakk Wylde iz Black Label Society, James Labrie iz čuvenog Dream Theater, Geoff Tate iz Queensryche, veteran Joey Belladonna iz kultnog sastava Antrax, Cronos iz Venoma, Chuck Billy iz Testamenta, jednog od najznačajnijih bendova „hevi metal“ muzike, sjajni Dave Ellefson iz mega popularnog Megadetha, Ross the Boss iz Manowara, Viny Appice iz istorijski značajnog Black Sabatha, kao i mnogi drugi.

metal-all-stars

Za one, koji vole potpuno drugačiji zvuk i značenje rok muzike, decembar donosi iznenađenje kakvo mnogi nisu imali ni u najoptimističnijim nadanjima. U Beograd dolazi legendarni Morisej. Iako dodatna pojašnjenja i podsećanja na njegovu veličinu i značaj nisu potrebna onima koji su poštovaoci i sledbenici njegovog lika i dela, ovde ćemo one malđe i manje obaveštene podsetiti zašto je odlazak na ovaj koncert obavezan.

Turneja “World Peace Is None of Your Bussiness” je promocija desetog studijskog albuma Stivena Patrika Moriseja. Ipak, valja podsetiti da je sa legendarnom mančesterskom grupom „The Smiths“ snimio četiri albuma koji su na fundamentalni način odredili dalji razvoj britanske POP scene. Neke od pesama koje će Morisej svirati na beogradskom koncertu, biće i “First of the Gang to Die”, “Everyday Is Like Sunday”, “Suedehead”, “Trouble Loves Me”, kao i “The Queen Is Dead”,  “How Soon Is Now”, “Meat Is Murder” i “Asleep” iz perioda „The Smiths“. Među pesmama koje će izvoditi, nalaze se i one sa najnovijeg albuma “World Peace Is None of Your Bussiness” koji je objavljen u julu ove godine i koji se nalazio na drugom mestu britanske i četrnaestom mestu američke liste albuma.

SONY DSC

Popularnost i značaj Moriseja izlaze iz uskih okvira muzičke industrije. On je, među svojim poštovaocima, kao i među kritikom i kolegama, priznat kao umetnik već tridesetak godina, a stavovi koje zauzima, poput onog o vegetarijanstvu, velika su inspiracija za mnoge generacije. U svakom slučaju, treba očekivati da i na beogradskom koncertu jasno iskazuje svoje stavove o gorućim društvenim problemima u svetu.

Koncert koji nikako ne smete propustiti, održaće se 10. decembra u „Belexpocentru“.

Ukoliko na ove koncerte dolazite iz nekog od gradova bivše Jugoslavije, potrudite se da za sebe i svoje društvo na vreme obezbedite smeštaj u nekom od beogradskih apartmana. Samo tako, vaš ugođaj u glavnom gradu Srbije će biti potpun i autentičan.