Blogger protiv WordPressa – koji treba izabrati?

Ako ste koristili internet bar neko vrijeme, onda ste zasigurno naišli na mnoge blogove. Možda ste neke blogove redovito i čitali. Možda ste pomislili da bi otvaranje bloga bio odličan dodatak vašem poslu. To bi vam pomoglo da se povežete sa klijentima, podijelite informacije o novim proizvodima ili uslugama, te bi vam to omogućilo da odradite malo besplatnog ili jeftinog oglašavanja. Ako ste toliko daleko stigli u procesu razmišljanja, vjerojatno ste shvatili da postoje dvije osnovne opcije kad se radi o pisanju bloga. Možete odabrati za korištenje Blogger, kojemu je vlasnik Google. Ili, možete za pisanje bloga odabrati WordPress, koji je software sa otvorenim izvorom. Svaki od ovih izbora ima prednosti i nedostatke, ali kao i obično jedan se ističe kada razmišljate o svim uključenim faktorima.

Kao i sve ostalo što Google dotakne, Blogger je postao instrument u dovođenju prakse koja je privilegija tehnološki slabijih. U ovom slučaju to je navika vođenja online dnevnika. Bloggerova prednost je to što je ekstremno jednostavan za upotrebu i vrlo brz za postavljanje. Zbog toga što mu je vlasnik Google, Blogger se dobro povezuje sa svim aplikacijama iz linije proizvoda Google. Možete dodati poveznicu do svog bloga na stranicu Google Chrome, dodati ga na popis vijesti sa blogova, i naći cijeli popis dodataka koji pomažu da Blogger radi bolje i obavlja više funkcija. Google se dobro održava u toku sa novim valovima tehnologije i sada dopušta da zakupite vlastiti naziv domene za $10 godišnje i održavate svoj blog na vlastitom imenu domene. To je očisto profesionalniji izgled nego da imate adresu vašeime.blogspot.com i automatski je izbor za većinu blogera koji razmišljaju o poslu. Iako opcija za korištenje vlastitog imena domene vraća Google u glavni slijed, većina ljudi smatra da Blogspot blog izgleda manje profesionalno nego WordPress blog.

Osim ako ste vrlo zainteresirani da je vaš blog povezan sa ostalim dodacima za vaš Google račun, WordPress je vjerojatno platforma koju želite koristiti za svoj poslovni blog. Jer WordPress je software sa otvorenim izvorom i redovito se dopunjava. Osnovni kod je vrlo lagan, a fleksibilnost je u dodacima koji pomažu vašem WordPress blogu da učiniti gotovo sve što poželite. WordPress se ponosi time što je jednostavan za instaliranje i hvali se time da možete pokrenuti svoj blog već za 5 minuta. Čak i ako se odlučite platiti za naziv domene i web hosting WordPress vam to olakšava preporučujući nekoliko dobro poznatih servisa za hosting. Postoje višestruki predlošci koji su dostupni kako bi učinili da vaš blog izgleda točno onako kako želite.

Ako razmišljate o tome da pokrenete blog za promoviranje svog posla, vjerojatno ste shvatili da se izbor većinom svodi na korištenje Bloggera ili WordPressa. Blogger je odlična opcija za početnike budući da sada nudi opciju registriranja vlastitog naziva domene. Ipak, zbog fleksibilnosti, profesionalizma, te jednostavnosti upotrebe WordPress je još uvijek na vrhu.

Za više informacija o izradi internet stranica posjetite http://izradainternetstranica.blogspot.com