Budite moderni i ove sezone

Da li ste ispratili poslednjih nekoliko modnih revija posvećenih modnim trendovima za proleće/leto 2015? Karakteristična činjenica je da smo se susreli sa sijasetom kreativnih stilova i modnih motiva koje imenitni dizajneri nameću kao imperativ i modni trend za ovu i predstojeću sezonu. Ukratko, nećete morati da se odreknete pojedinih omiljenih komada iz proteklih sezona, čak ćete dobiti i nove ideje kako da komade različitih krojeva i stilova spojite u, možda, savršenu celinu!

Ženska garderoba koja će se nositi spoj je inspirativnih retro materijala i modela i svežih i inovativnih dizajnerskih rešenja. Samim tim, menja se i dečija garderoba, jer mame svoj omiljeni stil prenose i na svoje mališane.

Predstavićemo vam nekoliko modnih trendova koji su na modnim revijama, u modnim časopisima i na modnim forumima dobili najveće ocene i o kojima se priča sa najpozitivnijim utiscima. Reći ćemo samo da, zahvaljujući velikom izboru različitih stilova, imamo na raspolaganju različite boje, krojeve, modele i stilove u čijim kombinacijama ćemo uživati!

Ove i predstojeće sezone nosiće se boje i krojevi koji su nam poznati iz perioda 60-ih i 70-ih. To su bili sjajni momenti u istoriji mode, pa zašto ih ne bismo iskoristili?! U svakom od trendova koje ćemo vam predstaviti postoji nešto staro, ali i nešto novo, sveže i vredno toga da se nađe i u našem garderoberu u narednoj sezoni.

Safari glamur

U kolekcijama koje su predstavile velike modne kuće poput Šanela i Marka Džejkobsa, pojavili su se modeli u nijansama drap, oker i krem boje, koja je vremenom postala i modni klasik, a pojavila se pre 40ak godina.

1

Čipka

Čipka je postala jedan od osnovnih modnih trendova, jer ističe ženstvenost i romantičnu stranu svake dame. Kolekcijama Valentina, Kloe i Luj Vitona preovladavala je fina čipka i gola koža! Kako je raskoš čipke dovoljna za idealan prolećni outfit, uz to je dovoljno da obujete jednostavne rimljanke, predlažu ovi vrhunski kreatori.

2

Kimono

Tradicionalna japanska nošnja našla je primenu i u svakodnevnoj modi namenjenoj ženama. Ovaj jednostavni T-kroj idealno pristaje skoro svakoj ženskoj figuri i postao je odgovarajući modni komad za svaku priliku. Što ga ne biste isprobali i vi?!

3

Vesele sedamdesete

U kreacijama za subotnji večernji izlazak kreatore, poput Iv Sen Lorena, Tom Forda i drugih, javile su se šljokice i popularni krojevi iz 70ih godina, koji nas samo podsećaju koliko dobrih ideja možemo naći upravo u ovom periodu u istoriji mode onda kada stojimo pred ormanom subotom uveče i mislimo „Nemam šta da obučem…“

4

„Vintidž“ materijali

Mešavine, kontrasti i spojevi različitih kombinacija starih materijala i modernih tipova motiva i tekstura. Ako volite šareno, ovo je stil u kojem ćete iskreno uživati, a ukoliko vam nedostaje ideja pogledajte šta su uradili Dries Van Noten, Maison Martin Margiela i Prada.

5

Pop art

Veoma POPularan pravac u umetnosti nastao pedesetih godina prošlog veka, sve više uticao je i na druge grane umetnosti, kao što je modni dizajn. Danas ono „preterano šareno“, nije više preterano, samo je potrebno malo kreativnosti u kombinaciji ovakvih odevnih komada. Budite kreativni, budite šareni!

6