Cijene vezova u hrvatskim marinama

Hrvatska je vrlo privlačna svim nautičarima. Poseban doživljaj i odabir za godišnji odmor  je upravo najam plovila. Doživjeti Hrvatsku na jedan drugačiji način posebna je privilegija za svakog pojedinca. Neopterećeni od  užurbane svakodnevice gosti vrlo rado unamljuju plovila koja najbolje i naviše odgovaraju njihovim potrebama.

Nakon razvijenih jedara i plovidbe prema pučini postavlja se pitanje kako i gdje usidriti plovilo. Gdje provesti noć. Mnogi gosti odabiru sidrenje u  skrivenim uvalama dok se velika većina odlučuje na sidrenje u sigurnim  marinama diljem Jadrana. Jadran je bogat raznim manje i više poznatim marinama kao što su:

Aci Marina Pula, Aci Marina Rovinj na sjevernom Jadranu,

Olive Island marina, Marina Hramina, Marina Betina na srednjem Jadranu,

Aci Marina Split, Marina Kaštela, Aci Marina Dubrovnik na južnom Jadranu  i mnoge ostale.

Vrlo važan čimbenik pri odabiru same marine je i cijena vezova u istoj.

Naime, ukoliko unajmljujete  plovilo cijena veza za prvi i posljednji dan čartera u matičnoj marini  je uključena u cijenu najma. Kod nekih iznajmljivača u cijenu najma je uključen vez u matičnoj marini za sve dane čartera. Cijene dnevnih vezova svakako će biti interesantnije nautičarima koji dolaze u Hrvatsku svojim vlastitim plovilom, dok oni koji unajmljuju plovilo uz besplatan vez u matičnoj marini u drugim marinama plaćaju redovne cijene dnevnog veza. Za vise informacija o najmu plovila na Jadranu > kliknite ovdje.

Cijene variraju ovisno o veličini samog plovila, tipu plovila te  prvenstveno o odabranom periodu. Cijene u sezoni su mnogo veće u odnosu na predsezonu ili postsezonu što je naposlijetku i logična činjenica. Za plovilo prosječne dužine 10 m cijena dnevnog veza u sezoni iznosi 450 kuna (cca 60.- Eur). Za plovilo prosječne veličine 12 m u srcu sezone biti će potrebno izdvojiti oko 500 kuna (cca 70.-EUR) dok za  plovilo veličine 15 m oko 600 kuna (cca 80.-EUR). Ukoliko gost unajmi  katamaran mora imati na umu činjenicu kako je potrebno platiti duplu cijenu veza zbog njegovih performansi i veličine.

Za plaćenu cijenu veza gost dobiva potpuni pristup marini, siguran vez za  plovilo, korištenje struje i vode te sanitarnih čvorova u sklopu marine.  Jako dobro osvježenje nakon nekoliko dana provedenih na moru s ograničenim  resursima vode za piće i tuširanje. Dapače, unutar sedam dana preporučljivo je svaki drugi dan posjetiti neku od mnogobrojnih marina na Jadranu. Izbor  je zaista velik a ukusi su različiti, naravno, ovisno o mogućnostima.

Na vama je da odaberete plovilo s performansama koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i željama. I svakako, imajte na umu, siguran vez glavu čuva !