Cirkoni na zubima

Trend ukrašavanja svega i svačega nije zaobišao ni zube. Zubni nakit nije nikakva novost, povijest je pokazala da su i Maje ukrašavali svoje zube ornamentima.
Uglavnom mlađa populacija stavlja zubni nakit da bi istaknuli zube. Stavljanje zubnog nakita je kozmetički zahvat i nije štetno za zdravlje. Zubni nakit čine kristalići različitih boja te se tako može staviti pravi dragi kamen ili cirkonij (poludragi kamen) koji su napravljeni posebno za stavljanje na zube. Zubni nakit proizvode tvrtke koje proizvode dentalni materijal.
Prilikom stavljanja zubnog nakita, koristi se materijal koji se i inače koristi u stomatologiji. Važno je napomenuti da nema oštećenja zubne cakline jer se zub ne brusi. Zubni nakit se lijepi posebnom tehnikom u stomatološkim ordinacijama, nakit se veže za zub kemijskim vezama pomoću ljepila koji se koristi i kod izrade plombi. Sam postupak stavljanja je potpuno bezbolan, a postavljanje traje u prosjeku 15 minuta. Obično se zubni nakit stavlja na prednje gornje zube, na zube koji su zdravi i koji nemaju karijesa. Također, može se i ugraditi na krunu umjetnog zuba.
Zubni nakit diskretno zasvjetluca pri svakom osmijehu i bez sumnje privlači pozornost. Zubnim nakitom možete sakriti neke mane na zubima, kao što je npr. iskrivljeni zub. Na zubima cirkon može stajati i nekoliko godina. Važno je držati oralnu higijenu, posebice oko zubnog nakita koji se mora pažljivo čistiti da bi se spriječio nastavak karijesa.
Zubni nakit se lagano i bezbolno uklanja, naravno kod stomatologa. Površina cakline zuba nakon skidanja nakita ostaje nepromijenjena. Vrlo je važno istaknuti da zubni nakit stavlja zubar, a nikako ne kozmetičar u kozmetičkim salonima gdje se ugrađuje nekompatibilan nakit koji nije predviđen za ugradnju u usnu šupljinu.
Stomatologija Zagreb omogućuje pacijentima raznovrstan izbor cirkona za ukrašavanje njihovih zubi.