Čista i uredna kuhinja – San svake domaćice

Voditi računa o detaljima i suvišnim stvarima:

Ukoliko ste kuhinju pretrpali mnogim nebitnim stvarima i detaljima budite sigurni da ste na taj način uneli dosta loše energije u Vaš prostor. Potpuno nepotrebno je prisustvo raznih praznih flaša, mrva, kanti sa smećem i prljavštine koje kuhinji jedino daju negativan izgled i čine je jako neurednom. Nije retkost videti mnoge suvišne predmete u kuhinji koji samo zauzimaju prostor a veoma često nam skoro ničemu ne služe. Prazne kutijice, razne konzerve, posuđe koje se ne koristi kao i sitni aparati koje retko uključujemo, sve su to nepotrebne stvari kojima zatrpavamao naše kuhinje. Kada bi samo malo vremena odvojili za njeno sređivanje oslobodili bi se većine nepotrebnih sitnica i sebi i prostoru pružili mogućnost za maksimalnom funkcionalnošću i komforu.

Još jedna ne tako zanemarljiva stvar u kuhinji su oštri uglovi na koje moramo obratiti posebnu pažnju da ih maksimalno izbegnemo kako ne bi morali stalno da pazimo da se ne bi povredili.

Svi detalji su podjednako važni u uređenju kuhinje i u slučaju kada se pravi po meri još veće su mogućnosti da se sve u potpunosti prilagodi Vašim potrebama i navikama. Trudite se uvek da svaki deo Vašeg doma bude prijatan i ugodan za Vaš boravak u njemu.

Osvetljenje u kuhinji:

Kada ste se odlučili za kuhinju po meri na razne načine se možete odlučiti i za njeno osvetljenje. Razne neonske sijalice i lampe mogu samo još više ukrasiti Vašu kuhinju i dati joj jedinstveni izgled. Mnogi psiholozi smatraju da stimulaciju u pokretanju energije veliku ulogu igra količina svetlosti u prostoru u kome boravite. Zbog toga se treba truditi da svaku prostoriju u Vašem domu ne načinite mračnom i tamnom već joj pružiti što veću količinu energije.

Koliki prostor je potreban za kuhinju:

Kada se svi elementi pravilno rasporede znak je da ste na odgovarajući način maksimalno iskoristili prostor predviđen za kuhinju. Ne smete nikako dozvoliti da se u kuhinji provlačite između elemenata, stola, stolica, saginjete kod visećih delova ili preskačete stvari do sudopere ili frižidera. Trudite se da Vam je sve što je potrebno na dohvat ruke i dostupno.