Corian kuhinjske radne ploče

Kuhinjske radne ploče su jedno od najvažnijih mjesta u svakoj kuhinji.  Možda o tome i niste razmišljali na taj način, no ako malo bolje razmislite odmah vam je jasno da je to uistinu tako.  Svrha radnih ploča u kuhinji je da se na njima nešto radi, na njima se npr. mjesi, reže i još sto drugih sitnica koje napravite tokom dana (odlažete namirnice, stavljate na njih vruće posuđe, proljevaju se razne stvari po njima), a da uopće niste svjesni. S obzirom na navedeno, vrlo je važno da radne ploče budu napravljene kvalitetno i od kvalitetnog materijala, jer je to jedina garancija da će dugo vremena biti sjajna i neoštečena kao i prvog dana te da se mogu lagano održavati.

Radne ploče za kuhinju mogu biti napravljene od raznih materijala, a najrašireniji je materijal je iverica presvučena oblogom od visokotlačnog laminata. Dalje, postoje i kuhinjske radne ploče koje se rade od naprednijih materijala, a u sam vrh naprednih materijala za izradu radnih ploča spada – Corian.

Što je Corian? Corian je materijal koji polako, ali sve više ulazi na hrvatsko tržište, iako je u svijetu već odavno poznat kao vrhunski materijal za izradu raznih stvari pa tako i radnih ploča za kuhinju. Corian je proizvod svjetski poznate tvrtke DuPont.  Corian je masivan i neporozan materijal koji se sastoji od kombinacije prirodnih minerala, akrilnih smola i netoksičnih pigmenata.

Kao što je već ranije spomenuto, Corian je idealan materijal za izradu kuhinjskih radnih ploča. Dolazi u preko sto raznih dekora i taj broj nije konačan jer tvrtka DuPont svake godine izbacuje nove dekore tako da ćete sigurno pronaći nešto što vam se sviđa. Osim već spomenutih dekora, te njegove iznimne čvrstoće i trajnosti jedna od velikih prednosti Coriana je što je moguće izvesti radne ploče bešavno i bez vidljivog spoja.

Spojevi radnih ploča su njihovo najranjivije mjesto gdje često dođe voda, a kada se tu zavuče vlaga dolazi do nadimanja i uništavanja radne ploče. Kod ploča od Coriana to nije slučaj. Osim praktične, nevidljivi spojevi radnih ploča imaju i veliki estetski plus kod mnogih domaćica. Sve ovo su razlozi da ozbiljno ramislite o Corianu kao vašem idealnom izboru za vašu novu kuhinjsku radnu ploču.