Da li se grudi mogu povecati prirodnim putem

Opšte je poznato da su žene do dana današnjeg imale samo nekoliko opcija koje se odnose na povećanje grudi. Pripadnice lepšeg pola mogle su da biraju između hirurške augmentacije dojke, tableta ili krema i grudnjaka sa umetcima.

Međutim, na tržištu se pojavila nova, revolucionarna metoda, poznata kao BRAVA sistem. Ovaj sistem povćava grudi i daje im željeni izgled tako što dovodi do rasta prirodnog tkiva dojke. Najbolja karakteristika BRAVA sistema je da se proces odvija u privatnosti korisnikovog doma, uz garantovane rezultate.

Na sajtu Poliklinike dr Drašković www.poliklinikadraskovic.com možete hirurzima postaviti pitanja vezana za Brava sistem prirodnog povećanja grudi, i u najskorijem mogućem roku ćete dobiti odgovore na njih, a ovde u nastavku teksta možete pročitati neke od korisnih informacija koje su nam oni poslali.

 

Način funkcionisanja

 Kao što je rečeno, BRAVA se odnosi na proces povećanja dojki kojim se zapravo uvećava prirodno tkivo, uz odsustvo hirurškog zahvata, raznih krema i lekova. Uz sve navedeno BRAVA predstavlja prvi klinički dokazani pristup povećanja grudi prirodnim putem.

Ljudsko telo poseduje mehanizam (prirodni) za zarastanje i rast. Ukoliko je tkivo postavljeno u uslove stalne tenzije, ono počinje da raste. Ovaj pristup poznatiji je kao EKSPANZIJA TKIVA, i lekari ga koriste preko 30 godina u svim rekonstruktivnim zahvatima. BRAVA je zapravo spoljni tkivni ekspander.

 BRAVA sistem ustvari vrši nežno trodimenzionalno vučenje, usled čega je dojka pod određenim pritiskom. Ova jako blaga tenzija, koja se održava, zahteva čelijsku reakciju u vidu replikacije. Ukoliko je sistem adekvatno primenjivan, kao ishod dobija se novo tkivo dojke, što automatski rezultira punijim i većim dojkama.

Kliničko istraživanje pokazalo je da su žene nakon upotrebe BRAVA sistema, dobile uvećanje volumena dojke od 35cc do 250cc trajnog rasta tkiva.

Određen broj žena smatraju  BRAVA sistem nežnom pumpom za grudi. Kada su primenjene direktno na bradavicu, pumpe za dojke izazivaju jak pritisak, kojim se indirektno implicira stvaranje i lučenje mleka iz dojke. Pritisak koji proizvodi BRAVA sistem veoma je blag i iznosi od 15 do 30 mm Hg. Ukoliko se ovaj pritisak održava duže od 10 sati dnevno, na celoj površini dojke, rezultiraće postepeno stvaranje novog tkiva dojke.

Prva faza nošenja, obuhvata povećanje koje prvenstveno posledica otoka, za jako malim procentom rasta tkiva. Ukoliko se sistem nastavi primenjivati, polako će početi stvarni rast tkiva, da bi se na kraju tretmana dostigla veća proporcija stvarnog rasta tkiva, u odnosu na otok.

 

Delovi BRAVA sistema

Sistem se sastoji iz dve polučvrste korpe, koje imaju specijalno dizajnirane silikonske ramove sa sofisticiranim mikrokompjuterom. Ovaj mikrokompjuter naziva se SportBox i ima ulogu u stvaranju i održavanju pritiska unutar korpi. Pored navedenih elemenata, u delove BRAVA sistema ulazi i sportski grudnjak koji ima zadatak da drži korpe i SportBox na svom mestu. Uputstvo za upotrebu je takođe uključeno.

Kakvi se rezultati dobijaju primenom BRAVA sistema

Upotrebom BRAVA sistema, dobija se trajno uvećanje grudi od jedne polovine do čak dve veličine, odnosno broja grudnjaka. Da bi se ovi rezultati postigli, neophodno je da se sistem upotrebljava svakog dana u trajanju od po 10 sati, i tako 10 nedelja.

Kada je reč o negativnim uticajima upotrebe BRAVA sistema, klinička istraživanja pokazala su da je jedina nuspojava kožna reakcija.