Da se vaše dete oseti kao u bajci

Želite da pobegnete od klasičnih priča u kojima se pominju vile i aždaje…Ipak ste ljubitelji moderne bajke, potpuno savremene. Potrebno je da preuredite dečiju sobu…Pitate se na koji način?

Uzrast deteta u mnogome ima uticaj na uređenje njihovih soba. Ukoliko pitate dete mlađe od 12 godina kakve boje voli ono će Vam pokazati apsolutno svaku jarku nijansu. Kada su u pitanju oblici recimo nameštaja ili nekih drugih elemenata odabraće sve ono što ima netipičan izgled. Najvažnije je da dečija soba bude vesela i životna kao i da ima različite sadržaje jer su upravo ovakvi ambijenti deci najdraži. Primenom veselih boja utičete na njihov pozitivan pogled na svet oko sebe, dajete im dodatnu snagu u kreaciji, druženju i stvaranju ogromnih količina pozitivne energije. Zbog toga se i savetuje da prilikom opremanja soba za Vaše najmlađe koristite maštu i šarenolikost detalja.

Moderne boje:

Ukoliko se dečija soba nalazi na strani gde nema dovoljne količine sunčevih zraka i svetlosti treba primeniti posebnu taktiku kako bi se ovi nedostaci nadomestili na pravi način. U ovakvom ambijentu najveću pomoć može pružiti prisustvo žutih i oker tonova jer će u vizuelnom smislu pružiti toplinu, sunce i sreću. Ukoliko zidove obojite u neku od žutih nijansi sobu ćete učiniti osvetljenijom i većom. Za dinamične i osvežavajuće efekte koristite zelenkaste tonove. Prostor će u potpunosti oplemeniti svaka zanimljiva polica ili moderna fotelja i dati mu novu energiju. U ovako opremljenoj sobi dete će uživati u igri i dečijim igračkama. Nešto starijoj deci pružićete dodatnu volju i elan u obavljanju domaćih zadataka ili čitanju lektire.

Neobične ideje:

Ono što smo na početku pominjali a reč je o bajkovitom izgledu dečije sobe… Morate imati tačan i precizan plan i ideju a možda je i pravo vreme da u svemu tome učestvuje i Vaše dete. Časopisi koji se bave uređenjem dečijih soba mogu Vam dati bezbroj saveta gde su prikazane dečije sobe nalik na prave male brodove, fudbalske terene, prava mala carstva za princeze itd. Uz sve to potrebno je ukombinovati boju zidova i svaki drugi detalj. Nesvakidašnji i originalan izgled dečijeg prostora očaraće i Vas same pa ćete poželeti da se zaista nađete u nekoj od bajki.

Devojčice i dečaci:

Svaki roditelj može da predoseti šta je to što će dete posebno obradovati i učiniti zadovoljnim. Tako se svaka devojčica neizmerno obraduje popularnoj maci Hello Kitty i svemu što ima print pomenute životinje ili slime. Ukoliko Vaš sin već od ranih nogu pokazuje veliku ljubav prema recimo fudbalu šarene tapete na kojima je iscrtan stadion, veliki krevet i zeleni tepih učiniće ga najsrećnijim dečakom na svetu. U svakom slučaju budite maksimalno maštoviti i kreativni jer u tom slučaju pozitivni rezultati neće izostati.

Izvor : Decije Igracke Na Facebook-u