Dora i Barbi

Internetske igrice iznimno su popularne pa tako stižu vijesti preko velike bare da u Sjedinjenim Državama postoji predmet u sklopu jednog fakulteta u kojem se može učiti sve o igricama. Uči se o njihovom postanku, o utjecaju na čovjeka i općenito svijet zabave te čak i kulturnoj vrijednosti internetskih igara.

Jedna od najvjernijih skupina koja revno prati i igra igrice zasigurno su djeca. I dok smo prije bili ograničeni na nekoliko igrica utrkivanja, danas postoje tisuće, ako ne i milijuni igrica za djecu. Za djevojčice je uvijek aktualna Dora, mala istraživačica. Uz Doru tu je i majmunčić Čizma koji je prati u stopu te joj pomaže u istraživanjima. Dora igre istražuju mnogo toga pa tako malu Doru možete naći kako  vršlja po čarobnom dvorcu,  otoku slatkiša, u svemiru, jezeru korokodila, šumi straha i gdje sve ne! Uz ovo uz Doru možete zaigrati bingo, igru odgovaranja te slovkati. Dora igre nude mnogo zabave za klince i klinceze svih dobnih skupina.

Uz Doru veoma popularan animirani lik je i Barbi. Ova visoka i vitka plavuša čista je suprotnost Dori, barem što se tiče izgleda, a čini se kako i u crtićima, u kojima se lik često pojavljuje, ima drugačije afinitete. Barbi, naime ne zanima istraživanje previše, već je više fokusirana na oblačenje, šminkanje, kuhanje te slaganje puzzli. U Barbi igri Valentinovo Barbi priprema iznenađenje za Dan zaljubljenih. Naime, peče kolač u obliku srca, a vi joj u tome trebate ponuditi pomoć. Barbi će vam davati upute, od toga da upalite štednjak i smanjite vatru, preko ulijevanja mlijeka pa sve do miksanja namirnica. Ne trebate se brinuti jer će vam Barbi davati jasne i nedvosmislene upute te će uvijek biti uz vas, a na kraju će vam ponuditi i recept ukoliko se želite okušati u pravljenju torte u vlastitoj kuhinji.