Đorđe Balašević uspješan i u sklapljanju brakova

Kao što znate najavljujemo koncerte, premijere filma Kao rani mraz u regiji te ostala dešavanja vezanog za Đorđe Balaševića. Inače kao što znate poslije neodržanog koncerta u Našicama večeras Balašević nastupa i u Crnoj gori, tačnije Podgorici. Sutra će biti održana premijera filma “Kao rani mraz” istoimenog autora. Više o filmu Kao rani mraz možete vidjeti na http://balasevizam.com/index.php/kao-rani-mraz .
Naime osim toga, jedna od najbitnijih činjenica je da svakodnevno pratimo i publiku Đorđe Balaševića. Naime, dužni smo da vas obavijestimo o načinu kako je mladoženja zaprosio mladu u stilu Balaševića. Pomislili ste da se radi o koncertu ? Ne. Mladić je na vlastitoj svadbi uzeo mikrofon i u svom stilu zapjevao dobropoznatu pjesmu “Sin jedinac” čiji je autor Đorđe Balašević. Pretpostavljamo po tekstu da je mlada iz Banja Luke i mnogo je simpatično bila činjenica gdje je mladoženja naglasio da u tom gradu ide 7 djevojaka na jednog muškarca. Naravno poslije smo saznali da je ta informacija samo mit i da je odnos muškaraca i žena u Banja Luci skoro identičan.

Moramo priznati da je Đole bio jako mnogo uspješan u sklapanju brakova. Općepoznata je činjenica da Balašević ima običaj da na koncertima zaprosi neke drage ljude. Tako je poznat i jedan par koji je poslije svojih zaruka otišao na svaki koncert Balaševića bez obzira gdje se nalazio. Naravno, sjećamo se i poslijednjeg u nizu takvih događaja. Bilo je to 18. novembra.2011 godine na koncertu Balaševića u Sarajevu. Na sredini koncerta običan čovjek po imenu Latif je izašao na binu i otpjevao Provincijalku pred više od 15 000 ljudi u dvorani Zetra na Koševu, gdje se održavao koncert. Poslije otpjevane pjesme momak je izveo svoju odabranicu i na bini pred tolikom publikom zaprosio svoju djevojku.

Nakon svega mora se priznati Balaševiću da je mnogo dobar i u tome što radi. Jer sigruno bismo svi mi željeli da nešto tako uradimo na njegovom koncertu. I da činjenica je da nijedan brak koji je “sklopio” nama dragi Đole nije propao.

Više o Đorđe Balaševiću možete saznati na stranici  http://balasevizam.com/ , o knjigama istoimenog autora, citatima, pjesmama, novostimam te o filmu Kao rani mraz.

Naravno mladoženja je malo izmjenio repertoar, tekst, no morate mu priznati da je ovo jedna mnogo genijalna izvedba.