Eko akademija

Cilj Eko akademije je osvijestiti najmlađe o potrebi zaštite prirode.Skupina može imati do 24 polaznika, a na čelu svake su dva edukatora. Uz potreban pribor i radni materijal djeci su osigurani užina, piće te suveniri za uspomenu iz Zoološkog vrta. Kad se roditelji odluče koji termin tijekom uskrsnih praznika njihovu djetetu najviše odgovara za sudjelovanje u Eko akademiji, od srijede ga mogu prijaviti radnim danom od 8 do 16 sati na broj telefona 01/2302-198 ili elektroničkom poštom na edukacija@zoo.hr. Cijena sudjelovanja u programu je 70 kuna.

U jednom nezaboravnom danu naučiti ćete kako pomoći životinjama, prirodi i cijelom našem planetu. Sudjelujte u zabavnim i pustolovnim igrama, radionicama i istraživanjima u društvu deva, crvenih pandi, medvjeda, zmija i ostalih stanovnika Zoološkog vrta. Kad dođete svojim kućama, na zid objesite vlastitu povelju o očuvanju prirode – dokaz da te postali pravi mali Zemljini junaci koji znaju kako s malim navikama napraviti velike promjene.

Ako si ljubitelj životinja i prirode, pridruži se proljetnom programu Zoo vrta – Eko akademija.
Što vas očekuje? Zadaci i pustolovne igre edukativnog karaktera za usvajanje ekoloških pojmova (biološka raznolikost, zaštita prirode i okoliša, ugroženost životinja…), praktične i kreativne radionice kroz koje na zabavan i jednostavan način upoznaju pojmove o održivom razvoju, obnovljivim izvorima energije, recikliranju, kontakt sa živim životinjama – užina i slastica u pauzi te na kraju dodjela povelja na recikliranom papiru koji djeca sama izrađuju.

Ulaznice za program mogu se kupiti po cijeni od 70 kuna do od 7. ožujka u uredu edukatora svaki radni dan od 8:00 do 16:00 sati ili vikendom od 10:00 do 13:00 sati. Preporučujemo što prije kupiti ulaznice zbog njihovog ograničenog broja.