Euforija je dobila novo ime – Nova godina

Živimo u vremenu kada je odlazak na odmor luksuz ili misaona imenica. Što zbog loše finansijske situacije, većeg obima posla, nedostatka vremena ili već iskorišćenih slobodnih dana. Ali kada se kraj godine približi, neminovno je planirati odmor. Bilo da ste od onih koji žele mir i energetsku injekciju, ili pak party manijaci željni novogodišnjeg adrenalina i euforije, Novu godinu morate negde dočekati.

Pitanje koje vam je sigurno nekolicina njih već postavila je “Gde proslavljate  Novu godinu?”.

Vreme u kojem živimo ne dozvoljava nam veliku flexibilnost i planiranje unapred, ali kada znamo da nam praznici kucaju na vrata i da su to dani kada zasigurno nećemo sedeti na poslu, onda je zaista vreme da se isplanira odmor.

U nedavnoj priči sa kolegama, povela se diskusija gde je najbolje otići za novogodišnje praznike. Naravno ograničenja pri planiranju odmora uvek postoje i često nam ona diktiraju dinamiku putovanja i određuju krajnju destinaciju.  U prvu grupu spadaju mladi željni provoda i dobre energije. Za njih je idealno mesto za provod neki klub/kafana sa dobrim muzičkim repertoarom. Druga grupa su mladi bračni parovi bez dece. Idealan doček bi za njih bio u krugu prijatelja – takođe mladih bračnih parova ili budućih, koji često uz vino i dobre zalogaje vole da u kućnoj atmosferi  i muzički program dočekaju Novu godinu. Onda dolazimo do grupe, koja bez klinaca ne može da mrdne. Oni svoj odmor podređuju njihovim željama i potrebama, a pre svega svom džepu. Svi znamo da deca vole sneg, sankanje i proslavu u društvu drugara vršnjaka i simpatija, a da su im na oku roditelji. Zahtevna i najslađa grupa svakako.  I na kraju bračni parovi čija deca su mladi odrasli ljudi. Oni imaju taj luksuz da sami isplaniraju odmor za svoju dušu. Rekli bismo da idealan odmor za njih podrazumevaju  duge šetnje, čist vazduh, kvalitetna hrana, društvo dugogodišnjih  prijatelja i udoban apartman. SPA je samo još jedan plus svemu navedenom i  to za sve grupe.

Onda smo zadali sebi jedan zadatak. Koje mesto može zadovoljiti potrebe svih navedenih grupa i nepogrešivo obezbediti im idealan i sadržajan odmor. Nismo morali mnogo da razmišljamo.

zlatibor-jezero710x399

Mesto koje spaja sve generacije, puni baterije i malim i velikim naraštajima, koje nas asocira na detinjstvo i sankanje do iznemoglosti ili pak na sjajne večere uz tamburice i tradicionalnu hranu u krugu prijatelja, kao i one  bogate doručke uz domaći kajmak i pršutu, jeste Zlatibor.

Kako god da okrenete, ne možete pogrešiti sa izborom.

Ponuda apartmana je raznolika i ukoliko se na vreme rezerviše smeštaj, cene su drastično niže nego pred samu Novu godinu.  Takođe ni prevoz nije problematičan. Ukoliko ne idete kolima, autobus ili kombi prevoz od Beograda do Zlatibora vam je uvek dostupan i čini se kao sjajna alternative. Udaljenost ove planinske lepotice od glavne prestonice nije velika i iznosi 230km, pa i ako idete u društvu najmlađih, put neće biti problematičan.

kajmak

Ostaje nam da svoje kofere polako počnemo da pakujemo i eventualno smišljamo šta obući za tu posebnu noć, ukoliko se odlučimo da je proslavimo baš u nekom restoranu. Za ostale dane i večeri  čizme su nezaobilazne.