Fantastični podvodni restorani na Maldivima koji će vam oduzeti dah

Kada ste na Maldivima, vi ste u jednoj pravoj čaroliji. Sve vam izgleda magično i nestvarno. Divne tirkizne lagune, biserno beli pesak, lelujave palme, živopine vile na plaži i bungalovi na vodi samo doprinose magiji ove prelepe destinacije. Međutim postoji jedna stvar koja čini vaš boravak na Maldivima nezaboravnim, a to je hrana. Omamljiva, raznovrsna, egzotična, savršena hrana i mirisna pića učiniće vas ispunjenim pravim zadovoljstvom. Na Maldivima imate restorane koji zaista oduzimaju dah. Od onih na plaži, odakle bosonogi gledate zalatak sunca, do onih malobrojnih ispod okeana, odakle imate prekrasan pogled na podvodni život kroz staklene stropove. Ovi restorani zaista redefinišu luksuz i premium putovanja i kulinarska iskustva.  Na Maldivima za sada ima 5 ovakvih podvodnih restorana, a listu možete pogledati u nastavku i naravno odabrati svoj omiljeni.

Ithaa – hotel Conrad Rangali Maldives 6*

Izgrađen 5 metara ispod nivoa mora, Ithaa je nesumnjivo jedan od najboljih podvodni restoran na svetu. Conrad hotel je prvi u svetu sagradio ovakav tip restorana i postavio standard u premium putovanjima na Maldive. Nudeći panoramski pogled od 180 stepeni na prekrasan morski život, ovaj restoran pruža apsolutno nezaboravan doživljaj i vrhunsku najkvalitetniju hranu. Ono što ga čini ekskluzivnim je to što se može rezervisati i za privatne doručke, venčanja i druge posebne prilike. Ukoliko boravite u hotelu Conrad, obavezno rezervišite mesto u restoranu pre vašeg dolaska, budući da je zbog popularnosti rezervisan nedeljama, čak mesecima unapred. Ithaa je dobitnik tri nagrade World Luxury Restaurant Awards 2017.

Kuhinja u Ithaa restoranu: evropska.

Cena užitka u Ithaa restoranu: ručak od 175 €, večera od 285 € za 3 do 5 ganga.

5.8 – hotel Hurawalhi Island Resort 5+*

Restoran 5.8 nalazi se na baš 5.8 metara ispod površine mora u okviru rizorta Hurawalhi Island. Očaravajuće izgleda i nudi izuzetan doživljaj okeana i okeanskog sveta, jer je ceo u staklu i sa apsolutno svih strana možete videti raskošne korale, tropske šarene ribice, ali i mante i bebe ajkule. Ovo je takođe i najveći podvodni restoran na svetu. Uživajte svim čulima u pravoj kulinarskoj ektravaganciji i fuziji ukusa. Interesantna stvar je ta što ne morate da boravite u ovom rizortu da biste uživali u ovom fantastičnom iskustvu. Hotel Hurawalhi Island Resort 5+* ima sestrinske hotele Komandoo 5* i Kuredu 4* odakle vam mogu organizovati prevoz brodom i večeru u restoranu.

Kuhinja u 5.8 restoranu: evropska, internacionalna, fuzija, seafood.

Cena užitka u 5./ restoranu: ručak od 215 € za 4 ganga, večera od 290 € za 7 ganga.

Subsix – hotel Niyama Private Islands Maldives 6*

Restoran Subsix Underwater na Maldivima je bukvalno podvodna igraonica i prvi podvodni noćni klub na svetu. Do restorana ćete doći gliserom od Niyama hotela, i nakon spuštanja stepenicama na tri nivoa gde apstraktni italijanski lusteri osvetljavaju spust kao blistavi koral. Na kraju, 6 metara ispod mora ulazite  u dramatično okruženje kao iz neke fensi „Mala sirena“ bajke. Sam restoran klub je krivudavog oblika, sa tavanice vise školjke biserne boje, dok su stolice replika egzotičnih morskih ježeva. Ovaj restoran nije samo za kulinarsko uživanje, već za provod. Otvoren je svaki dan za ručak, dok se sredom i subotom organizuju spektakularni Underwater Glow Party.

Kuhinja u Subsix restoranu: seafood, evropska.

Cena užitka u Subsix restoranu: od 65 € za ručak.

SEA – hotel Anantara Kihavah Maldives 5+*

SEA restoran u Anantari Kihavah donosi iskustvo hurmanluka ispod mora na Maldivima na novi nivo. Osim što nudi spektakularan asortiman vina, koji se proteže do devet decenija starosti, u prvom na svetu podvodnom vinskom podrumu, takođe poseduje odličan spektar zabave i plesa dok večerate. Koralni greben oko restorana je zadivljujuće boje i pun života. Nema sumnje da je ovo izvanredno mesto da posetite sa svojim voljenima i doživite podvodni svet na potpuno drugačiji način.

Kuhinja u SEA restoranu: internacionalna.

Cena užitka u SEA restoranu: od 180 € po obroku.

Minus Six Meters – hotel OZEN By Atmosphere at Maadhoo Island 6*

Smešten u plišanom ambijentu i predivnom podokeanskom okruženju, Minus Six Meters, ili skraćeno M6m je sjajni dragulj u kruni fantastičnog novog hotela OZEN. Nudi neverovatno iskustvo fine dining-a i egzotičnu kuhinju sa morskim plodovima koja će vas ostaviti bez daha. Možete čak da ručate u restoranu besplatno ako boravite u rizortu više od četiri noći. Sa svojom lokacijom od 6 metara ispod plave lagune, to je idealno najromantičnije mesto za posetiti sa svojim voljenima. Osim ručka, možete probati i doručak sa šampanjcem ili rezervirati prostor za posebne večernje tematske događaje i zabave. Minus Six Meters pruža zadivljujuć pogled na morske kornjače, školjke i druge smaragdne lepotice.

Kuhinja u M6m restoranu: seafood.

Cena užitka u M6m restoranu: od 90 do 285 € u zavisnosti od apetita.

Jasno je da su ovo prilično velike cene za obrok i da je uslov da boravite u ovim ekskluzivnim rizortima, međutim, iskustvo koje ćete dobiti tada je prosto neuporedivo sa bilo čim na svetu. Za početak počnite da maštate, možda se iznenadite.