Google sniper 2.0 – Nacin rada nakon Google Pande

Mnogi su u dilemi glede Google sniper 2.0 metode nakon što je Google uveo nova pravila. Ne znam koliko ste upućeni no Google je gazda i on može raditi što god hoće a na nama je hoćemo li prihvatiti igru ili ne. Sa rogatima se bosti ne može!
Google Sniper je za mene bio i biti će jedan od najboljih metoda zarade koje sam u ovih 8 godina bavljenje Internet marketingom pronašao. Ne da mi je pomogao u ostvarivanju velikog cilja već sam iz tog sistema jako puno naučio glede svega a pogotovo ključnih riječi te odabira proizvoda i ciljanja publike.
Mnogi kada kupe tako nešto ni ne pročitaju do kraja sve te krenu sa postavljanjem sistema i negdje grdno zgriješe tako da im ni najveći svećenici ne bi mogli oprostiti te nakon toga krive metodu.
Meni osobno Google sniper 2.0 funkcionira i nakon velikog Googleovog preokreta te sam gotovo sve stranice povratio na prva mjesta Google pretrage za određene ključne riječi a neke i poboljšao glede prethodne pozicije.
Internet svakodnevno mijenja pravila te je potrebno stalno biti u toku kako se ne bi pogubili končići a za to treba vremena.
Iskreno, više vremena utrošim na proučavanje novih pravila i načina nego na samu kreaciju kampanje i to je tako te nema puno što o tome diskutirati.
Što se sadašnje kreacije sniper stranica tiče podijelio sam ih u dvije grupe:

• Sniper za „Balkan“
• Sniper za ostala tržišta

Sniper za Balkan je obična HTML stranica no nije rađena kao „review“ proizvoda već kao affiliate stranica, prethodnica prodajne stranice. To radim zato jer naša IT inteligencija nije spremna kupovati stvari od nekoga tko piše blogove već više voli grafiku koja bode oči te sam tako i prilagodio stranice.
Sniper za ostala tržišta u globalu je isti kao stari dobri sniper i cijela procedura ostaje ista no uz nju ja dodajem promjene koje smatram da je potrebno učiniti kako bi sve u očima Googlea izgledalo prirodno.
Prva promjena je domena. Više ne pazim na to da bude EMD (Exact Matching Domain) već dosta da mi je jedan dio ključne riječi u domeni i dovoljno je. Ono što slijedi poslije je jako bitno:

• Title (naslov)
• Description (Opis)
• Tags (ključne riječi te LSI riječi)

Za naslov uvijek pogledam konkurenciju te na osnovu nje zaključim koji je najbolji. Što se opisa tiče stari sniper kaže da u opisu obavezno treba biti ključna riječ. Više se ne držim toga već kao opis objavim nešto interesantno što će privući oko posjetitelja bez obzira uspio ubaciti ključnu riječ ili ne.
Tagovi, hmmm, ma na njih se ne obazirem previše no postavim 3 koja mislim da su najbitniji.
Kada krenem sa kreacijom same stranice prva stvar je da uradim sekciju O meni te faq, TOS te privacy policy jer Google to voli.
Što se samih članaka tiče, nastojim pružiti kvalitetne informacije glede proizvoda kojeg promoviram te se tekstove pišem sam. Zaboravite na kojekakve spinnere ili slične stvari, imam jednog i jako dobro radi no Google to penalizira te se jednostavno ne isplati riskirati.
Oni koji nemaju dara za pisanje postoje razni freelance sajtovi gdje za sitne novce mogu naručiti određene tekstove.
Stari sniper govori da nakon 4-5 postova sajt jednostavno ostavite no sada to više nije tako. Ako mi u glavu dođe nova ideja glede informacije o proizvodu, kreiram članak te ga objavim te mi se dogodi da u jednoj sniper stranici imam i do 20 postova. Sada to više ne smeta.
Što se backlinkinga tiče koristim Bookmark demon no on je iskreno za profesionalce a ne za početnike a niti za napredne. Sada ćete se smijati jer sam sebe uzdigao kao profesionalca no to je tako, BD 6 je jako kompliciran softver i za njega pravilno koristiti morate imati dosta u glavi te znati pravo značenje i sistem rada social bookmarka. Nasilni bookmark može samo naškoditi vašoj stranici a to nitko ne želi.
Nadalje, RSS FEEDS je isto jako bitan i njega je, ako već nije ukomponiran u template WP bloga, potrebno kreirati a to ne zna svatko. RSS FEEDS ja isto postavljam na social bookmark sajtove uz kamuflažu naravno koja ako se radi ručnim tehnikama nikad kraja.
Guest Blog post posebna je stavka u cijelom novom načinu rada i Google ge obožava a to je postanje po tuđim blogovima u zamjenu za kvalitetan backlink. Obično se taj backlink dobije u jako kratkom vremenu jer su blogovi često posjećivani od spidera te brzo novi post bude indexiran.
Svaki članak koji objavim, kada postane LIVE (odobren od administratora) ugrabim link te obavim social bookmark sa istim. Jako bitna stavka.
Za WEB 2.0 sajtove neću ni govoriti jer je to i prije bilo aktualno.
Evo to je način kako ja sada radim i vjerujte mi nije lagan a niti je to posao od 2-3 sata.
Sniper nije umro i neće jer to nije softver već jedna vrsta SEO optimizacije za micro niche sajtove i ona će uvijek raditi no treba uvijek biti u trendu i pratiti nove stvari kako bi uspjeli biti uvijek u vrhu.

Sniper je vrhunski proizvod Georga Browna no neće svima donijeti rezultate, čak bih se usudio reći da većini neće jer kada započnete sa radom vidite u stvari da to i nije baš jednostavno. Sa vremenom to postane rutina kao i svaki posao no treba doći do tog nivoa i opet kažem, nije za svakoga i neće svakome donijeti iste rezultate.

Želite li saznati više KLIKNI OVDJE

gox1971

41 godina, dolazim iz Opatije i radim na naftnoj platformi. Kao sekundarni posao zapoceo sam sa Online marketingom u kojemu sam dogurao do zavidnoga nivoa. 25 web stranica od kojih su sve 25 na prvim mjestima google pretrage za odredjene trazene kljucne rijeci. U svoje slobodno vrijeme bavim se raznim ekstremnim sportovima kao sto je extreme snowboarding, brdski biciklizam, planinarenje, kickboxing i vozim superbike te podvodni ribolov. To je ukratko to, ionako nisam ovdje za upoznavanje vec pisanje tekstova koji nekome mogu biti od velike pomoci.