Haluga rakija

Dulje od 20 godina obitelj Haluga bavi se uzgojem jabuka i krušaka vrhunske kvalitete u vlastitim voćnjacima na plodnim turopoljskim poljima. Daleko od svih izvora onečišćenja dobiva se visokokvalitetno voće što je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskih voćnih rakija. Uz voćne rakije, Haluga proizvodi i travaricu, viljamovku, jabukovaču, šljivovicu te likere od meda i od borovnice. Dodatnu specifičnost okusu daje i tradicionalan način pečenja rakije u bakrenim kotlovima. Cijeli postupak se obavlja u suradnji s tehnolozima Agronomskog fakulteta. Oni su garancija da je Haluga rakija vrhunske kvalitete i skladu s najvišim standardima EU. Svi dijelovi postupka proizvodnje, od voćke do vrhunske rakije su strogo kontrolirani i savršeno transparentni. Rakija nakon proizvodnje obvezno odleži nekoliko godina u bačvama. Tek nakon toga može na tržište.

Da bi se proizvela Haluga rakija potrebna je vrhunska sirovina. I najmanje oštećena jabuka, šljiva, kruška odmah se eliminira. Samo savršeno zdravo voće može postati dostojna sirovina za proizvodnju Haluga rakije. Zahvaljujući upravo ovakvom ekskluzivnom pristupu od uzgoja voća, kontrole, berbe, pomnog odabira, pripreme, pečenja do skladištenja u drvenim bačvama, rakije Haluga osvojile su velik broj domaćih i međunarodnih priznanja. Stoga nije nimalo pretjerano konstatirat da je Haluga rakija među ostalim rakijama.

Haluga rakije su pakirane u elegantnim kartonskim kutijama i u staklenoj ambalaži u kombinaciji s prirodnim materijalima kao što su drvo, šiba ili uže.  Na tržištu se rakije mogu naći u svim domaćim Duty free shopovima i nekim ekskluzivnim restoranima.