Idealna proteza za vaše blistave zube

Blistavi zubi su nešto što svako od nas želi, ali pitanje je: šta poduzeti da bi i ostvarili taj cilj, da naši zubi nalikuju na blistave dijamante, drago kamenje, koje je smješteno u usnoj šupljini? Mnogi stomatolozi, koji su zasigurno i kompetentni da pričaju o navedenim tematskim cjelinama preporučuju upotrebu različitih instrumenata za dentalnu zaštitu, između ostalog korištenje prikladne proteze za zube. Fiksna proteza za zube po mišljenjima stomatoloških stručnjaka predstavlja najbolji način da vaše zube sačuvate i obezbjedite sebi pravilan raspored i odnos zuba. Same fiksne proteze za zube predstavljaju skup metalnih bravica koje se lijepe na svaki zub i luk koji povezuje navedene metalne sklopke na odgovarajućoj zubnoj protezi.U zavisnosti od materijala fiksna proteza za zube može biti metalna ili od estetskih materijala poput safirne ili keramičke. Takođe sam luk može biti metalni ili bijeli, pa se u kombinaciji safirnih bravica i bijelog luka zaista postiže i idealna estetska slika na vašem dentalnom području.

Standardne proteze za zube za svakodnevnu upotrebu prave se tek poslije kompletnog vađenja zuba i to tek posle zarastanja svih rana u ustima. Ukoliko su vam potrebne navedene proteze za zubeDa potrebno je da se nekoliko puta dođe kod stomatologa, te tek u konsultaciji sa stručnom osobom napravi model vaše idealne proteze. Nakon nekoliko odlaska kod stomatologa, na vama će biti da surađujete i učestvujete u svim koracima procedure, prije svega davanja otiska vašeg dentalnog rasporeda. Nakon tog koraka slijedi i određivanje boje zuba koja će približno odgovarati vašim prethodnim zubima i vašem tenu, kako bi se proteza što manje primjećivala, te postigao i dobar estetski izgled u svakom slučaju.

Međutim, prije nego što se napravi oblik zuba i pre nego što im se odredi položaj potrebno je da se obrati pažnja i na oblik same vilice. Posljednji korak da vidite jeste li pronašli vašu idealnu protezu je da se izvrši proba da bi ste osjetili kako vam “leži” u ustima.