Internet Zarada – Marketing na društvenim mrežama

Internet Zarada na društvenim mrežama ili kako ja popularno zovem ovaj način promocije:“Internet zarada na steroidima“ jedan je od težih načina zarade novaca koristeći Internet.
Mnogi misle da je to samo postanje linkova na zidove grupa i profile i tu stvaraju početničke marketinške greške.
Da biste promovirali proizvod/servis koristeći društvene mreže kao što je Facebook, Tagged, MySpace ili Twitter morate znati mnogo o marketingu na društvenim mrežama.
Kao prvo morate poznavati društvenu mrežu te posebno obratiti pozornost na TOS (Terms Of Services) društvene mreže kako vam zbog banalne greške ne bi ukinuli profil i bacili u vodu sav dosadašnji trud.
Kako i sam jako puno koristim Facebook objasniti ću vam marketing na Facebooku te greške koje čine početnici pa i iskusni marketinški stručnjaci koji se po prvi puta nađu na društvenoj mreži.
Da biste prodali nešto na Facebooku morate imati proizvod. Kako velika većina vas njega i nema onda tu uskaču u pomoć razne affiliate mreže ili CPA mreže koje u svojoj širokoj bazi nude na tisuće proizvoda za promociju.
Prva greška koju gotovo svi čine je da se hvataju promocije programa za zaradu i to je potpuno krivo jer da biste promovirali tako jedan program morate biti lider te poznavati sve tajne marketinga a da biste to postigli proći će i nekoliko godina.
Vjerojatno ste vidjeli po zidovima grupa kako se postavljaju linkovi bez ikakvog objašnjenja ili kratko objašnjenje tipa „5.000€ u tjedan dana“ ili „najbolji program za zaradu ikada viđen“ ili još bolje „ovaj program će obilježiti 2012 godinu“. To nije način koji biste trebali slijediti.
Promocija se vrši na ovaj način:

• Kreiraj profil
• Dodaj prijatelje
• Odaberi proizvod
• Kupi domenu
• Kreiraj web stranicu
• Kreiraj Facebook grupu
• Dodaj sve prijatelje u grupu
• Postaj dva puta dnevno po grupi

Kada grupa dosegne oko 1000 članova kreiraj Facebook Timeline stranicu te je uredi a na grupi promijenite opis te stavite:“Ako vam se svidjela ova grupa, onda će vam se sigurno svidjeti i naša stranica LINK STRANICE“.

Zašto tim smjerom?

Kao prvo grupe se brže razvijaju u početku a stranica na duge staze. Zato za pokretanje zainteresiranosti kreira se grupa a nakon toga stranica. Nadalje, Facebook stranica visoko je rangirana na Googleu i nerijetko se nalazi na prvim stranicama za određenu ključnu riječ.
Kao administrator morate sebe postaviti kao lidera, onoga kojega će slušati i zato kažem da morate poznavati tematiku koju promovirate.
Ako ste jak/a u web dizajnu promovirajte proizvod vezan za to. Ako ste jak u Body Buildingu uhvatite se toga no ako niste jaki i početnik ste u marketingu, ostavite se toga, rijetko da ćete uspjeti jer u moru linkova koje ljudi postavljaju po stranicama zašto mislite da će baš vaš odabrati no i kada ga odaberu kako ćete ih voditi kada ni sami ne znate kako funkcionira program.
Na grupi/stranici postavite opcije da svatko može postati no napišite i pravila grupe i držite se njih.
Nastojite odgovoriti ili komentirati članove, budite zanimljivi i držite grupu/stranicu uvijek aktivnu.
Posjećujte druge grupe/stranice iste tematike i pametno odgovarajte i komentirajte njihove članove bez postavljanja ikakvih linkova. Time ćete sebe uspostaviti kao osobu koja vlada tematikom i početi će vas slušati.
Na kraju svega još bih dodao kako Facebook ima mogućnost i plaćenog oglašavanja no to vam nikako ne bih preporučio ukoliko niste ekspert u PPC marketingu i imate dovoljan budžet.
Ukoliko želite saznati više posjetite stranicu Internet Zarada.

gox1971

41 godina, dolazim iz Opatije i radim na naftnoj platformi. Kao sekundarni posao zapoceo sam sa Online marketingom u kojemu sam dogurao do zavidnoga nivoa. 25 web stranica od kojih su sve 25 na prvim mjestima google pretrage za odredjene trazene kljucne rijeci. U svoje slobodno vrijeme bavim se raznim ekstremnim sportovima kao sto je extreme snowboarding, brdski biciklizam, planinarenje, kickboxing i vozim superbike te podvodni ribolov. To je ukratko to, ionako nisam ovdje za upoznavanje vec pisanje tekstova koji nekome mogu biti od velike pomoci.