Izbjeljivanje zubi

Ljudi sve više pažnje posvećuju svojim zubima, a nije ni čudno jer je osmijeh prvo što primijetimo na nekome.
Za sjaj zubi je zaslužna caklina zuba. Za brzo propadanje cakline krivci su šećeri u prehrani. Od kave, čaja, crnog vina zubi tamne jer se njihovi pigmenti zadržavaju za zubima. Zubi su žuti i od cigareta. Uzrokovanje promjene boje zubi može uzrokovati uzimanje određenih antibiotika ili prekomjerni unos floura. I nemojmo zaboraviti jedan od možda i najvažnijih razloga, a to je starenje.
Izbjeljivanjem zubi se vraća izgubljena bijeljina zubi. Svatko može izbijeliti zube jer dobne granice nema. Izbjeljivanjem zubi poboljšavate svoj izgled, a time i samopouzdanje.
Kućne radinosti izbjeljivanja nisu baš zdrave za vaša usta ako se pretjeruje. Neki izbjeljuju zube sa izbjeljivačima zubi koji se prodaju u trgovinama, neki sa sodom bikarbonom, a neki sa jagodama.
Izbjeljivanje zubi sa ZOOM2 tehnologijom je jako uspješna metoda, znanstveno unaprijeđena i patentirana metoda. Tretman je brz, učinkovit i bezbolan, traje u prosjeku oko sat vremena, a zubi su u prosjeku 6 – 8 nijansi svjetliji.
Lasersko izbjeljivanje zubi je također jako popularno. Tretman je bezbolan i minimalno oštećuje zube i zubnu caklinu. Prvi rezultati su odmah vidljivi, dok se prava bjelina može vidjeti kroz 48 sati. Laserskim izbjeljivanjem zubi se mogu izbijeliti do razine bijelog sjaja po želji pacijenta.
Pacijentima se zubi mogu izbijeliti još nizom metoda. Jako je bitno da stomatolog prije svakog tretmana pacijentu objasni sve potrebne informacije o metodi izbjeljivanja zubi te da mu da pravila ponašanja nakon tretmana. Ovisno o strukturi zubi, razlikuje se postotak izbjeljivanja zubi od osobe do osobe.
Bolna osjetljivost zubi na hladno ili prilikom četkama može se pojaviti kod nekih pacijenata nakon tretmana izbjeljivanja zubi, tada pacijent mora koristiti preparate koji su namijenjeni osjetljivim zubima.
Stomatologija Zagreb pruža tretmane izbjeljivanja zubi po povoljnim cijenama.