Johnnie Walker

Prije više od 200 godina, mladi farmer John Walker počeo je svoj putovanje – prodaja viskija u maloj trgovini u Kilmanrocku. Dva stoljeća kasnije, Johnnie Walker nije samo ime poznato kao najprodavaniji škotski viski na svijetu, s prodajom u 200 zemalja, već je i internacionalni simbol napretka.

• 1805. – rođen Johnnie Walker
• 1820. – započeo s proizvodnjom whiskyja u Kilmarnocku, Škotska
• 1870. – lansirana četvrtasta boca
• 1908. – kreiran Striding man (Šetač)
• 1909. – započela proizvodnja JW Red i Black label
• podržava vrhunske sportske događaje – još od 1910. sponzorira golf, a od 1987. je glavni sponzor Ryder cupa, najprestižnijeg golf natjecanja u svijetu

Johnnie Walker – Red Label
Blended whisky, sastavljen od preko 30 različitih whiskyja.
Prvobitno poznat kao Extra Special Old Highland Whisky, Red Label je jedini whisky nastao od originalne mješavine. Avanturistička kombinacija 30 jedinstvenih vrsta ječma, Red Label je opisan kao mekan i mirisan, zadimljene i tople arome. Najpoznatiji i najprodavaniji svjetski whisky!

Johnnie Walker – Black Label
Blended whisky, sastavljen od preko 40 raznih whiskyja starih najmanje 12 godina
Mješavina potječe iz 1867., a svoje ime Black Label dobila je 1909. godine predstavlja whisky koji je postavio standarde, te je mjerilo okusa u svijetu viskija. Black Label je poznat po misterioznoj dubini okusa – mješavina koja je nastala iz 40 vrsta whiskya starosti od 12 godina na više. Karakterističan je dimnim okus s naznakama cedra, te slatkoćom čokolade i vanilije. Najprodavaniji deluxe whisky na svijetu, 1 milijun boca više od najbližeg konkurenta (Chivas Regal) – 12 godina.

Johnnie Walker – Green Label
Blended malt, sastavljen od 4 SINGLE MALT-a (Linkwood, Cragganmore, Glenkinchie, Talisker…) najintenzivnijih je aroma, starosti najmanje 15 godina.
Formalno uveden u Johnnie Walker portfolij u 2004. godini, Green Label je u cjelosti napravljen iz ječma stvarajući gladak, osebujan i savršeno uravnotežen škotski whisky. Četiri ključne vrste slada definiraju okus, te ujedno ovom petanestogodišnjaku osiguravaju status. Začini, zeleno voće i muškatni oraščić sljubljeni su s aromom voća i prirodnim šumskim notama.

Johnnie Walker – Gold Label
Blended whisky, sastavljen od whiskyja starih najmanje 18 godina. Kremastog, delikatnog i nježnog okusa. Besprijakorni Gold Label je vješt spoj zrelih whisky nadahnut originalnom recepturom Alexandera Walkera. Gold Label je ultimativno zadovoljstvo u svijetu viskija. Prvobitna mješavina potječe iz 1920. godine i te se njome obilježila stota godišnjica postojanja Johnnie Walkera. Sazrijeva nakon 18 godina što rezultira elegantno zrelim, kremastim, delikatnim i nježnim okusom.

Johnnie Walker – Blue Label
Blended malt, sastavljen od 15 najskupljih i najrjeđih single malt i grain whiskyja starosti najmanje 24 godine. Launched 1992. Pravljen u specijanim drvenim buradima, na specijalan način od najrjeđih viskija. Mješavina najrjeđeg i najskupljeg whiskya u svijetu, Blue Label predstavlja ultimativni škotski whisky. Viski koji se izrađuje procesom destilacije koji više ne postoji, a rezultira nezaboravnim okusom i intenzivnim iskustvom. Izuzetan portfolij bogatih aroma.

Red Label – U visoku čašu punu leda uspite duplu mjeru Red Label-a, i dospite vaš najdraži ‘’mixer’’, Colu, Tonic, Sodu…..mogućnostima nema kraja…
Black Label – Konzumira se sam, sa 2-3 kocke leda, ili sa malo vode ili mineralne vode. Preporučuje se kombinacija sa đumbirovim pivom (Ginger ale) kao long drink.
Green Label – Par kockica leda, malo obične ili mineralne vode će osloboditi njegov jedinstveni okus
Gold Label – Servira se leden, a poželjno je uz njega poslužiti crnu čokoladu.
Blue Label – Poslužuje se sam u čaši za konjak sa odvojenom čašom vode

Blog “Svijet alkohola” Vas upoznaje sa alkoholnim pićima iz cijelog svijeta. Nocna dostava dostavlja alkoholna pića i ostalo tijekom noći.