Kako Obojiti Zidove U Svom Domu

Zidovi predstavljaju konstruktivne elemente svake zgrade koji ograničavaju prostor I predstavljaju bazu od koje se kreće pri dizajniranju svakog prostora.Za opšti izgled svakog doma važne su boje I materijal zidova kao I atmosfera I konačan stil kada je u pitanju unutrašnje uređenje.Pored estetske komponente zidovi mogu pružiti dodatnu toplinu i stvoriti još bolju izolaciju.

Kada je reč o dekoraciji najčešće I najjeftinije rešenje je da zidobe obojite.Uz pomoć boja I veoma malo uloženog novca svaki prostor osvežićete I načiniti još prijatnijim.Međutim boje nisu uvek najbolje rešenje ukoliko u prostoriji koju želite da bojite postoji vlaga ili buđ.U tom slučaju doći će do ljuštenja zidova I pojaviće se plesan.

moler

U današnje vreme su veoma zastupljene tapete koje daju poseban efekat.Postoje razni fototapeti I tapete koje su reljefne.Njima možete prekriti razne nepravilnosti na zidu.Osnovna karaktetistika tapeta pored estetskog doživljaja je jednostavno I brzo postavljanje.Postavljanje tapeta nije preporučljivo u prostorijama gde ima dosta vlage ili u kupaonici.

Zidne obloge od stakla su sve više zastupljene kao I drveni paneli I kamen naročito kod kuhinja sa klasičnim keramičkim pločicama.Pored stakla,zastupljen je I pleksiglas koji je jeftin,lagan I zahvalan kad je u pitanju održavanje  a poseban efekat stvara onaj koji možete ofarbati sa bilo kojom akrilnom bojom.Pleksiglas možete iskoristiti I za oblaganje raznih stubova.Ovaj vid ukrašavanja prostora nije uvek najjeftinije rešenje ali će svaki prostor učiniti jedinstvenim.

Kod skupljih rešenja možete koristiti razne ploče kao što su dekorativne reljefne ploče kao I razne druge kojim prostor možete načiniti savremenim ili minimalistički uređenim.Mogu se koristiti I kod stambenih I kod poslovnih prostora.

Kod malih prostora treba izbegavati tamne boje zidova a ukoliko se I odlučite za tu varijantu potrebna vam je dobra I intezivna rasveta kao I pravilno razmeštena u tom prostoru.

Pored mogućnosti korišćenja raznih boja na raznim zidovima,boje mogu vizuelno uvećati prostor koji je manji,uz vertikalne linije prostor možete načiniti višim ukoliko je nizak,a zidove možete izdužiti uz horizontalne linije.

Sličan efekat postići ćete I uz pomoć tapeta koje su sa horizontalnim ili vertikalnim prugama.Korišćenje drvenih zidnih obloga najbolje je u rustičnim,klasičnim ili savremenim prostorima,pri tom stvaraju odličnu I zvučnu I toplotnu izolaciju.Korišćenje grubog kamena preporučuje se za mnoge stilove jedino nije preporučljiv kod klasičnog stila.

Nisu sve boje jeftine,o čemu treba voditi računa.Boje na vodenoj bazi (disperzione) spadaju u jedne od jeftinijih,dok akrilne spadaju u skuplje boje.Pored cene, boje se razlikuju I po načinu na koji se održavaju što akrilne boje svrstava u one koje su najzahvalnije.
Renoviranje stana

 

Rešili ste da adaptirate ili renovirate stan,poslovni prostor…To svakako nije ni malo lak ni jednostavan posao.Ukoliko ga prepustite stručnjacima nemate razloga za brigu.

 

Nama se možete obratiti za sve molerske usluge.Kod krečenja stana važno je da radovi obuhvate sve segmente-od pripreme (pokrivanje I zaštita podova I nameštaja),krpljenja zidova preko krečenja pa do završnice gde treba sve očistiti I vratiti na mesto.

Kod keramičarskih radova mi skidamo staru keramiku I ugrađujemo novu,postavljamo pločice u kuhinji I kupatilima.

Ukoliko vam je potrebno farbanje stolarije takođe se možete nama obratiti.Stolariju sklonu oštećenjima potrebno je pripremiti.Nakon obavljene pripreme može se pristupiti premazivanju,farbanju kao I toniranju premaza.

 

Bavimo se I izradom demit fasada koja spada u idealnu toplotnu izolaciju.Ona se sastoji od lepljenja stiropor ploče,zatim se navlači mrežica I lepak u dva sloja I na kraju se gletuje I izvlači fasada.

Kod gipsarskih  radova podrazumevaju se svi radovi vezani za gips od stilskog gipsa do spuštenih plafona kao I predgradnih zidova.

 

Pozivom na naš broj možete dobiti sve na jednom mestu.To podrazumeva sve propratne radove,bilo da je reč o poslovnom ili privatnom prostoru  koji se odnose na elektroinstalaterske, vodoinstalaterske, postavljanja stolarije I razne druge.

 

Naši majstori učiniće sve kako bi prostor u kome živite ili radite izgledao baš onako kako vi želite.Naš profesionalni pristup poslu garantuje dobro izvedene radove jer nam je najvažnije da vi budete zadovoljni.Za svaki problem ili savet možete nam se slobodno obratiti.Mi se trudimo da naši majstori što pre dođu do vas I pomognu vam u bilo kom poslu.