Kako odabrati odgovarajući hosting za poslovne stranice

Uložili ste mukotrpne sate i napokon vaša poslovna stranica je završena. Ostaje vam samo jedna dilema. Kako se odlučiti za ispravnu hosting uslugu? Hosting servisa, tj. servisa koji povezuju vašu web stranicu sa internetom ima na pretek, pa je često teško odabrati pravu hosting uslugu koja će vam osigurati profit, te neće biti prepreka vašem poslu i web stranici.

Cijena

Prvi faktor u donošenju odluke je cijena. Naravno da je što niža cijena hosting usluge bolja, ali imajte na umu da uz nisku cijenu dolaze nepredviđene stvari. Često besplatne hosting stranice, u zamjenu za hosting, na vašu stranicu stavljaju mnogo raznih reklama, koje potencijalno mogu naškoditi vašem poslu. Upravo zbog ovoga, najjeftinija opcija nije nužno i najbolja te se isplati ponekad. Pokušajte naći neku zlatnu sredinu te posebno obratite pažnju na uvjete hosting usluge ako naiđete na izuzetno povoljnu ponudu.

Tehnička podrška

Nakon nekog vremena će se na vašoj stranici neizbježno pojaviti problemi. Razne skripte, programi, aplikacije mogu iznenada prestati s radom. Upravo zbog toga želite imati pouzdanu tehničku podršku koja je uvijek dostupna, bez obzira jeste li napredni web dizajner, ili tek početnik u svijetu internet stranica. Zato je važno tražiti web hosting s kompletnom podrškom, koju vam može pružiti preko telefona, emaila ili online chata 24 sata dnevno. Ako niste sigurni u njihovu kvalitetu, isprobajte usluge tehničke podrške prije nego što se odlučite za tu uslugu hostinga.

Skladišni prostor i bandwidth

U novije vrijeme skladišni prostor i količina bandwidth-a (propusnosti) nisu problem, jer sve više i više hosting usluga pruža neograničen bandwidth. Ipak, obratite pažnju na to točno koliko prostora vam je na raspolaganju, jer kad vam se posao bude širio, količina prostora na koju ste pristali možda neće biti dovoljna.

cpanel-homepage

Početna stranica cPanel-a

Kontrolne mogućnosti

Kontrolne mogućnosti koje su lagano razumljive i funkcionalan hosting kontrolni panel su također vrlo bitne stvari. Bez obzira radi li se o cPanel-u, Plesk-u ili nekoj drugoj kontrolnoj ploči, bitno je da su lagane za koristiti i da dolaze sa svim potrebnim funkcijama. Bez kontrolne ploče koju razumijete, ili one koja ne dolazi sa odgovarajućim funkcijama, biti ćete prepušteni na milost i nemilost tehničke podrške domaćina, bez obzira na to da li trebate neku osnovnu uslugu ili nešto kompliciranije.

Sigurnost

Jedna od najbitnijih stvari je dakako sigurnost koju vam pruža vaš hosting provider. Vaša web stranica, podaci, sadržaj na njoj jako su dragocjeni i lako dostupni. Ali upravo u tome se krije potencijalna opasnost. Želite naći web hosting koji osigurava zaštitu vaših podataka i sadržaja na stranici, koji će pravovremeno reagirati ako dođe do napada na stranicu, te koji će osigurati nesmetani, siguran prijenos informacija i datoteka sa vaše stranice na mjesta i kompjutere diljem interneta.

Za odabir ispravne web hosting usluge najvažnije je znati točno ono što želite. Zapitajte se o tome kakva je priroda vaše stranice, kako želite da ona izgleda, želite li na njoj razne aplikacije, treba li neki poseban software, koliko prometa smatrate da će vam biti potrebno, koliko je stranica zahtjevna za učitavanje itd. Prije odabiranja usluge, zapišite odgovore na ova pitanja te ćete uz njih lako naći prikladno mjesto za svoju web stranicu.

Goky

Zaljubljenik u putovanja, drumski lutalica, pisac u pokušaju. Ljubitelj putopisa o Hrvatskoj i prekrasnim destinacijama širom svijeta. IT & gadget ovisnik i istraživač. Ponosni suprug i otac, wannabe sam svoj majstor.