Kako Odabrati Prikladan Poklon Za 8. Mart

Koliko god da pojedine žene pominju kako im nije stalo do proslave 8.og marta niti do poklona pa ni do toga da im neko uopšte čestita, svaka se potajno nada makar jednoj čestitki. Stoga osluškujte ženske potrebštine pred ovaj praznik jer će Vam verovatno i same nagovestiti šta im je potrebno i šta bi želele da dobiju (onako nevezano za praznik spomenuće da joj fali ljubičasta torba ili crveni šešir). Ako baš nemate sreće da načujete šta bi draga dama želela kao poklon za 8. mart, osmislite sami.

Uglavnom nije samo pitanje šta kupiti partnerki za Dan žena već treba odabrati poklon i za majku, ćerku, sestru, baku, tetku, koleginicu, prijateljicu, prijateljivcinu prijateljicu… Kad zbrojite sve žene kojima treba da kupite poklon za 8.mart, čak je i lako izabrati poklon za sopstvenu ženu, nju ipak treba najbolje da poznajete.

Elem baki, majci, sestri i tetki možete odabrati buket sa cvećem ili bojom koju svaka od njih najviše voli. Bilo da odaberete klasičan buket, ikebanu ili korpu sa cvećem nećete pogrešiti. Ako ne želite da im poklonite cveće jer ste im tako nešto poklonili prošle godine, možete svaku ponaosob obradovati novom ešarpom, skromnim komadom nakita (narukvica, ogrlica ili minđuše), ili bombonjerom.

Koleginice nemojte izdvajati, svakoj od njih kupite jednaki poklon. Jednostavan cvetni aranžman sačinjen od bambusa i ruže biće sasvim prikladan poklon za 8.mart, mada se možete odlučiti i za saksijsko cveće koje će krasiti kancelariju duže vreme. Ako poznajete svoje koleginice dovoljno da znate šta bi im se specifično svidelo, možete se odlučiti za kupovinu šoljice za jutarnju kafu ili neke dekorativne sitnice.

Kada birate poklon za prijateljicu, osvrnite se na njena interesovanja. Pošto ste prijatelji, trebalo bi da je dobro poznajete i da znate šta bi za nju bio idealan poklon za 8.mart.

Svojoj partnerki bilo da se radi o devojci, verenici ili ženi, odaberite poklon koji će (iako ne mora biti skup) biti skuplji od svakog poklona koji ste kupili drugim ženama za 8.mart (koleginicama, prijateljicama, mami, sestri..). Poklon za voljenu osobu treba da bude naročito u skladu sa njenim stilom i ukusom. Tako da ukoliko niste sigurni koji bi joj se parfem dopao ili koji bi model cipela volela da ima, nemojte uzalud bacati novac. Odmenite je u kućnim poslovima, u kuhinji a njoj dopustite da se izležava ceo dan uz dobre filmove, knjigu ili časopis. Odvedite je na romantični koncert izvođača koga ona obožava. Odvedite je na večeru, u pozorište, bioskop ili gde god je njoj zanimljivo.

Ako Vam je suviše naporno da svakoj  ženi ponaosob birate poklon, lepo svratite do cvećare i uzmite onoliko buketa koliko je potrebno. U ovom slučaju nećete biti originalni, niti ćete se preterano opteretiti obilaženjem grada, ali se možete potruditi da odaberete bukete tako da imaju određenu simboliku. Ipak kad ne znate šta da kupite, cveće je najbolji poklon za 8.mart i sigurno će mu se svaka žena obradovati.

Ukoliko se odlučite za cveće kao poklon za 8.mart, pogledajte na našem sajtu simboliku koju određene boje latica nose.