Kineski horoskop

Kineski horoskop je jedan od najstarijih. Ima dvanaest znakova svake godine vlada drugi. Prilikom određivanja znaka u kineskom horoskopu treba uzeti u obzir da kineska Nova godina ne započinje kalendarski kad i ona u zapadnoj civilizaciji. Kineska astrologija bazira se na mjesečevom ciklusu, a početak godine obično počinje drugog mjeseca, ali svake godine na drugi dan. Također, veoma su bitni elementi koji utječu na karakter svakog znaka, a to su drvo, metal, voda, vatra i zemlja.
Prema jednoj legendi, Buda je pred smrt pozvao sve životinje na proslavu Nove godine. Odazvalo se samo njih 12 – pacov, bivol, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, koza, majmun, pijetao, pas i svinja. Kako bi nagradio njihov dolazak, svaku godinu nazvao je po jednoj od tih životinja. Tako je nastao Kineski horoskop.

U zapadnom horoskopu bilo bi uvredljivo da neko ima znak sa nazivom pacov,konj,svinja ili majmun ali u kineskom je to sasvim u redu.Evo primera karakteristika znaka majmun po kineskom horoskopu.Pogledajte svoju godinu rodjenja možda ste baš vi majmun u kineskom horoskopu.

MAJMUN Godine rođenja: 1932,1944, 1956, 1968,1980, 1992. i 2004. Majmuni su magnetsko privlačni, prirodno pametni i duhoviti. Sa njima je lako komunicirati, jer su veoma druželjubivi i uživaju u dobrom provodu s prijateljima i obitelji. Vrlo su učinkoviti, brzo uče i još brže donose odluke. Njihova  ekscentričnost i lukavost ipak će mnoge odbiti. Majmuni lako zbijaju šale koje mogu dovesti do velikih  problema, pa im mnogi na tome zamjeraju. Sve ih  interesuje i sposobni su za najrazličitije poslove.  Naročito se zanimaju za novine u svim oblastima,  pa ćete Majmuna prvog vidjeti sa novim modelom  mobitela, automobila, haljine … Vole  financijske rizike i uporni su u poslu, a zahvaljujući  talentu za improvizaciju uspijevaju i tamo gdje drugi  padaju. Brzo postižu uspjeh i timski su igrači, pa ih  kolege cijene zbog toga. Urođena potreba za sportom i mentalnom aktivnošću osigurava im jak i vitalan organizam.

Majmun u ljubavi: Samouvjereni su i zahtjevni, suprotni spol ih lako zapaža, jer su jako harizmatični i zato poznati kao srcelomci! Majmuni oba spola tragaju za nekim tko je u stanju držati korak s njima, pravog partnera. Osobu koju neće slijediti niti koja će njih pratiti, već nekog s kim će ići jedan pored drugog! Ipak, treba im vremena da uđu u ozbiljno parnerstvo ili vezu, a kada to nadju vrio su vjerni. Medutim, umijuda  kritiziraju partnera i nerijetko odbijaju raditi bilo što što im ne prija, što je često uzrok raskida veze.

Karakteristike horoskopskog znaka Majmun: Samouvjereni su, zabavni, talentovani za mnoge oblasti, lako donose odluke. Obožavaju društvo, uvijek su u središtu pažnje. Majmun je dobar savjetodavac, jer je analitičan i fantastičan kao prijatelj. Brzo misli, brzo se kreće, ali zna biti i lijen ako nije motiviran. Nije materijalista, ali voli novac i spospoban je da ga stvori. Jako je duhovit i vrlo često sve okreće na šalu, što ljudima u okruženju prija.

Za kineski horoskop su bitni doba dana koje nekom odgovara,godišnje doba,pravac svijeta,dragi kamen i boja…
Doba dana koje mu odgovara- 15-17 h
Godišnje doba- ljeto
Pravac svijeta zapad, jugozapad
Dragi kamen i boja smaragd, bijela, ljubičasta, bordo

Poznate ličnosti rodjene u ovom znaku: Deni de Vito, George Lucas, Jennifer Aniston, Kajli Minog, Melina Mercouri, Tom Hanks, Jennifer Flavin, Ashley Judd, Gaj Riči, Monika Beluči, Dion, Andy Garcia, Mel Gibson, Mickey Rourke …