Koja nas dešavanja očekuju u Crnoj Gori ovog leta?

Ovog leta, Crna Gora otvara svoje granice svima onima koji putuju Evropom u potrazi za dobrom festivalskom zabavom i žurkama. Mladi iz Srbije, zahvaljujući dobro organizovanom kombi prevozu, mogu udobno i bezbedno da se prepuste uživanju i provodu. Šta nam to Crna Gora priprema za ovo leto?

Sea Dance Festival

Sea Dance Festival je među najboljima u Evropi. Ovo je i zvanično potvrđeno na ovogodišnjoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada za 2014. godinu, na kojoj je ovaj festival odneo prvo mesto u konkurenciji festivala sa 40.000 posetilaca dnevno. Veliko priznanje organizatori su spremni da odbrane u velikom stilu. 15, 16, i 17. jula, u Budvi će nas zabavljati Džamirokvaji, Rodžer Sančez, Timo Mas, Egzempl, Andervorld. Pored glavnog stejdža, ovaj festival ima i Rege stejdž, Dance Paradaise stejdž, Latino binu, deo za Silent Disco, kao i Eureka Chill Zonu. Sea Dance Festival je definitivno mesto na koje ovog leta morate otići.

1501470_958216__777sea

Southern Soul festival

U Ulcinju, na plaži Kopakabana, od 25. do 28. juna, održaće se Southern Soul fesival. Ovaj festival ima tri stejdža na prostoru Dolcinium Kite kluba na plaži Kopakabana. Ovaj festival spada u grupu intimnijih, „boutique“ festivala i kao takav svojim posetiocima donosi jedinstvenu atmosferu mira i opuštenosti. Festival je na plaži dugoj 13 kilometara koja nudi brojne sadržaje, od joge do adrenalinskih sportova. Kada je muzika u pitanju, na ovom festivalu ćete moći da uživate u džezu, fanku, haus muzici. Pored ostalih, nastupiće i legendarni DJ Džajls Piterson.

me-0625-675462-524433-back

Lake Fest

Ovog avgusta, od 11. do 16. avgusta u Nikšiću, na Krupačkom jezeru, koga popularno nazivaju i Nikšićko more, održaće se peti „Lake Fest“. „Lake Fest“ je festival alternativne muzike, a ove godine će pored srugih nastupiti i popularni „Who See“, „Stereo banana“, Sassja, „Prti Be Ge“, „Mortal Kombat“, „Riblja Čorba“, „Bjesovi“, Darko Rundek i Cargo trio, „Goblini“, „Ničim izazvan“, „Pankrti“, „Babe“, „Ortodoks Kelti“, „Elemental“.

lake_fest_1

Sea Rock Festival

Ljubitelji rok muzike moći će da 24. i 24. jula, u Kotoru, uživaju u „Sea Rock Festivalu“. Ove godine će na ovom festivalu natupiti i slavni „Lambchop“ i Chuck Prophet.

Screenshot_2

Refresh Festival

Kotor je domaćin još jednog izvanrednog festivala. Oni koji vole elektronsku muziku imaju puno razloga za zadovoljstvo, jer se u periodu od 13. do 15. avgusta u klubu „Maksimus“ održava Refresh Festival.

x11057262_10153073508614902_1274892243980791506_n.jpg.pagespeed.ic.JJOTVCRg8W

Na festivalu će nastupiti nemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house DJ Derrick Carter koji je nedavno uvršten u listu sto najpoznatijih građana Čikaga.

Grad teatar

Ukoliko niste veliki ljubitelj zabava i rok koncerata, ali volite pozorište, za vas je i ove godine na istom mestu Budva grad teatar, pozorična manifestacija koja postoji od 1987. Osim pozorišnog, ovaj festival ima i svoj muzički i likovni deo. Poseban fenomen festivala predstavlja i književna manifestacija “Trg pjesnika”, jedinstveni susret književnih stvaralaca i publike.

kul-budva-grad-teatar

Razloga za odlazak put crnogorskog primorja zaista ima puno, a dodamo li tome i činjenicu da su neki od nabrojanih festivala među trenutno najcenjenijima u Evropi, te da veliki broj mladih iz cele Evrope posećuje ova mesta, dobar provod i nezaboravno druženje su definitivno zagarantovani.