Koji deo Beograda je najbolji za život?

Beograd je definitivno ono što se smatra „američkim snom“ ali na srpski način. Svi bi želeli da žive u Beogradu, ali ovo više nije stvar nekog prestiža i položaja u društvu, naprotiv. Činjenica je da Beograd pruža mnogo više mogućnosti za zaposlenje što je jedan od glavnih razloga zašto se cela Srbija sjatila u jedan grad.

Uglavnom, bez obzira na to da li ste došli iz drugog grada i do sada živeli kao podstanar ili jednostavno želite da se osamostalite i odvojite od roditelja pa zato želite da kupite stan u Beogradu, izdvojili smo za vas nekoliko opština koje vam mogu biti interesantne i vrlo prijatne za život u glavnom gradu.

Širi centar grada

Širi centar grada definitivno nije „šolja čaja“ za svakoga, naročito ukoliko na to gledate sa finansijske strane. Upravo zbog lokacije, ovaj deo grada je dosta skup kada je reč o nekretninama, ali je zato i jako praktičan za život i obavljanje svakodnevnih obaveza i zadataka. Sve vam je blizu, ako treba da odete do neke druge beogradske opštine to je lako zahvaljujući različitim linijama gradskog prevoza, a mnoge ključne tačke grada su vam na dohvat ruke. Ako želite da budete blizu centra grada, pokušajte da pronađete stan u ulici Bulevar kralja Aleksandra, ali sa nekim većim brojem, odnosno, u drugom delu ove najduže ulice u Beogradu. Na taj način možete da napravite kompromis između lokacije i cene. Ukoliko stan tražite samostalno, u pretraživaču ukucajte „prodaja stanova Beograd“, a potom postepeno sužavajte pretragu sve dok ne pronađete odgovarajuću nekretninu.

Novi Beograd i Zemun

Stanovi na Novom Beogradu su poželjni iz više razloga – zgrade u blokovima su zaista dobre i kvalitetne, stanovi su lepi i prostrani, svaki blok ima svoj parking i parkić, a sve što vam je potrebno je prilično blizu ili odlično povezano linijama gradskog prevoza. Zemun je takođe lep za život upravo zbog toga što je grad u malom (to znači da vam je na dohvat ruke sve što vam je potrebno), a glavni adut kako Novog Beograda, tako i Zemuna je definitivno blizina reke i lepo uređen kej koji je omiljeno mesto za uživanje i rekreaciju tokom cele godine. Nekretnine možda jesu nešto skuplje, ali kao i u slučaju centra, ako odete samo malo dalje, možete pronaći prilično povoljne stanove, bez mnogo odricanja kada su osnovne potrebe u pitanju.

Čukarica

Banovo Brdo, Cerak, Vidikovac i uglavnom cela opština Čukarica spada u miran, ali jako lep kraj koji je uz to prilično povoljan. Sa ovih tačaka lako možete da stignete do bilo kog drugog dela grada, kako gradskim prevozom, tako i svojim automobilom, a ono zbog čega je lepo živeti u ovom kraju su svakako Ada Ciganlija, Topčiderski park i Košutnjak gde ćete imati osećaj kao da ste pobegli u neki sasvim drugi grad sa prelepom prirodom. Bez obzira na to gde i šta radite, makar vikendom možete da pobegnete u ove parkove i napunite baterije za novu radnu nedelju.

Kupovina stana svakako je nešto što se dešava samo jednom u životu i zato budite mudri prilikom izbora svog novog doma. Razmišljajte dugoročno i nemojte u obzir uzimati samo delove grada ili nekretnine koje vam se sviđaju, već razmislite i o njihovoj isplativosti i praktičnosti.