Koju vrstu dječjih kolica odabrati?

Vjerujatno se je svaki roditelj barem jednom upitao kakva kolica želi za svoje dijete dok je ono bilo na putu. Uvijek svom djetetu želimo najbolje, odnosno da se dok je malo osjeća najbolje i ima najbolju njegu koju mu mi roditelji možemo pružiti. A najbolja dječja kolica su jedan bitan čimbenik u razvoju i rastu dijeteta. Pa stoga će ovdje biti navedena neka kolica koja su potrebna u njihovom razvoju.

Kišobran kolica

Zašto biste trebali kupiti baš ova kolica? Obično se ona koriste kao druga kolica za brze izlete. Kišobran kolica su nevjerojatno lagana i pristupačna. Izrađena su za praktičnost, te se brzo sklopivi sustavi mogu kompaktno i jednostavno otvoriti i zatvoriti ako idete negdje. Određeni modeli se čak mogu otvoriti i zatvoriti samo s jedne strane.
Što još trebate znati o ovakvim kolicima? Kišobran kolica nisu za novorođenčad, jer oni se ne mogu nasloniti, zato što imaju nedostatak adekvatne podrške za  glavu. Međutim, ona su savršeno pogodna za većinu djece od šest mjeseci. Roditelji ih mogu koristiti za vožnju po trgovačkim centrima jer su ona jednostavna za vožnju u gužvi. Razlog tome je što su ta kolica pogodna zbog svoje male veličine. Na vama je sada odabir da li želite ta kolica.

Lagana kolica za šetnju

Zašto biste trebali kupiti takva kolica? Sve ubiti govori njihovo ime. Lagana su i veličina im je pogodna,  imaju elegantan dizajn, a također još uključuju i mnoge luksuzne značajke koje roditelji traže. Njihova veličina i težina su velika prednost i čine njihovo upravljanje lakim. Također, težina omogućuje roditeljima da jednostavno guraju kolica s dijetetom koje ima svoju udobnost u tim kolicima. Postoje i druge značajke koje su bitne za vas, a to su: većina laganih kolica ima podstavljna sjedala koja nude mogućnost da se novorođenčad nasloni za vožnju u njima. Kapaciteti njihove težine će omogućiti da ih koristite za vašu djecu do njihove predškolske dobi.

Srednja dječja kolica

Postoji još jedna vrsta dječjih kolica o kojima biste možda trebali razmisliti. Ako ste u  potrazi za kolicima koja ćete kupiti samo jednom, onda je ovo pravi izbor za vas. Nova kolica imaju visoke kapacitete težnine, to znači da mogu izdržati svaku ztežinu dijetee koliko god on raste, također ima dovoljno značajki koje će osigurati da vaše dijete može izrasti, odnosno voziti se u njima od dijeteta do velikog dečka ili cure. Jaki, puni kadar pruža izdržljivost kroz trošenja i vožnju po različitim terenima kada vozite vaše dijete. Ova pristupačna dječja kolica su veća od svojih kolega, što ih može učiniti minusom za više roditelja. Ali, ona ipak imaju mnoge prednosti od kojih su neke i navedene ovdje.

Sportska kolica

Zašto bi vaš izbor mogao biti u baš ovim sportskim dječjim kolicima? Ne morate biti sportaš da biste iskoristili jedinstvene pogodnosti koje ova kolica nude. Izvrsna su za višestruke terene, gume imaju debele gumene hvataljke sa sustavima suspenzije za laku vožnju. Ova vrsta kvalitetnih dječjih kolica još ima lagane, aluminijske okvire i uravnotežena su kako bi vaše dijete uživalo tijekom važeg na primjer jutarnjeg trčanja, odnosno kako bi ono uživalo u brzj vožnji u tim kolicima dok vi obavljate jutarnje vježbanje. Međutim ova jogging kolica nisu sigurna za novorođenčad, ali su savršeno sigurna za djecu od 6 mjeseci i starije. Uz njih možete kupiti i zaštitu od kiše kako bi vašem dijetetu bilo udobno u njima bez obzira na vremenske uvijete.


Dvostruka dječja kolica

Ovo je još jedna vrsta kolica, ako imate potrebu za njima bilo bi dobro da razmislite o njima, ali zašto? Odgovor na to pitanje će sada biti objašnjeno. Vjerojatno i sami znate zašto biste trebali kupiti dvostruka dječja kolica. Za blizance ili za braću i sestre koja su u bliskoj dobi. Ova kolica su najviše praktična za putovanja. Možete odabrati tip kolica u kojima se djeca voze jedan iza drugog ili jedan uz drugog. Naravno trebate odabrati stil ovih kolica koji najviše odgovara vašim potrebama.

Dječje auto sjedalice

Zašto biste trebali kupiti baš tu vrstu kolica za djecu? Za brzi, jednostavan prijenos iz automobila u kolica bez ometanja bebe, prijevoznik, dječje auto sjedalo je savršeno za kupnju. Kompatibilano je gotovo za svaki auto, a i za svako novorođenče.

Ovo su neke vrste dječjih kolica koa se danas nude na tržištu, naravno ima ih još. Možete ih pronaći u dućanima koji prodaju dječju opremu ili preko internetskih stranica. Naravno sva ona imaju mogućnost još nekih praktičnih dodataka kako bi vašoj djeci i vama bila ugodnija vožnja i kako bi uživali u šetnji kada god to poželite.