Kuba – Dragulj karipskog mora

Kuba predstavlja egzotičnu, daleku destinaciju koja će vam pružiti uživanje u bogatoj kulturnoj baštini, ukusima ruma, koktela i cigara, gde ćete doživeti nezaboravne trenutke. Svrstava se u atraktivne destinacije zahvaljujući svojoj burnoj petstogodišnjoj istoriji (prolazi kroz slobodna indijanska plemena, kolonije – nepuna 4 veka, robovlasništva, borbe za samostalnost do socijalističke revolucije koja se zbivala 1959. godine), prijatnoj klimi, primamljivim ritmovima i čuvenim kubanskim cigaretama! Prosto vas ništa ne može pripremiti za ovaj beskompromisni i uzbudljivi raj. Kuba je zemlja slobode koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela.

Severno od Kube se nalaze Sjedinjene Američke Države i Bahami, na zapadu se nalazi Meksiko, dok se Kajmanska ostrva i Jamajka nalaze na jugu, a Dominikanska Republika na jugoistoku. Kuba je zeleni smaragd uronjen između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana.

(D) Havana_tcm530-378229Posetiocima je kao dobrodošlica predstavljena impresivna kolonijalna arhitektura Havane koja je glavni grad i turističko sedište sa egzotičnim i razigranim duhom, a stari deo Havane je čak pod UNESCO zaštitom svetske kulturne baštine. Havana je ujedno i najveći grad na Kubi sa oko 11 miliona stanovnika. Havana je grad koji živi svoj život zarobljen u prošlosti, sa stanovnicima koji sa nadom i verom gledaju u budućnost. Osim obilaska stare Havane, uzavrelog dnevnog kao i noćnog života, sa čuvenim noćnim klubom Tropicana, preporučujemo vam odlazak u Vinales, kao i obilazak Hemingvejeve kuće. Atmosfera nekih davnih vremena meša se sa sadašnjošću čineći ovu atraktivnu destinaciju tako mističnom i neobjašnjivom.

Kuba je ostrvo cigara, ruma, muzike i starih automobile. Predstavlja pravu destinaciju za sve plesače, buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadnjačke kulture“. Bez obzira na to da li želite samo da se relaksirate, isprobate mnogobrojne uzbudljive aktivnosti ili utonete u neverovatni noćni život u latino ritmu, na Kubi ćete dobiti odmor iz mašte i potpuno iskustvo za ceo život.

Za ceo svet, simbol ne samo kubanske, već revolucije uopšte zauvek će ostati harizmatični Če Ge Vara. Možda i više od njega, je i sam Fidel Kastro, koji vladao ovom zemljom skoro pola veka. Za vreme komunizma, stotine hiljada kubanaca je emigriralo uglavnom u Sjedinjene američke države. Čak i danas na osnovu međudržavnog sporazuma, vlasti SAD-a odobravaju imigrantske vize na godišnjem nivou za čak 20.000 kubanskih stanovnika.

Zahvaljujući tropskoj klimi, život na Kubi buja u svim oblicima. Palme se nalaze na sve strane, kokosovi orasi takođe, a ne zaostaju ni kaktusi, hibiskusovi cvetovi svih boja i mnogo različitih drugih biljaka (oko 3.500 vrsta). Poseta Kubi podrzumeva i obilazak obala koje krase prelepi koralni grebeni, kao i neverovatne netaknute plaže odd kojih zastaje dah. Najpopularnija plaža i letovalište je svakako Varadero, gde se duž plaže nalaze nizovi hotela od 3* – 5*. Većina njih pruža odmor na bazi usluge All Inclusive. Zabava vas čeka i na plaži u vidu raznih sportova, od kojih u najzastupljeniji odbojka na pesku, gimnastika na pesku i u vodi, škola kubanskog plesa, pedaline, katamarani, kanui.

Preporučujemo i mesta koja čekaju da budu istražena od strane turista kao što su Kubanske savane koju možete istražiti džip safarijem i Delfinijum sa divnim delfinima  sa kojima se možete i kupati. Za neustrašive, preporučujemo i etno park Guama, gde se nalaze divlji krokodili. Takođe, ne propustite vožnju katamaranima oko celog ostrva i ribolov na otvorenom moru na barakude.

Kuba predstavlja mnogo više od nekog pukog karipskog ostrva na kojem se možete skloniti. Upoznati Kubu, znači dobiti puno više od očekivanog. Naši aranžmani za Kubu u 2014. su brojni. Izaberite neki od njih!