Kuhinje po meri – Kakvu kuhinju izabrati?

Izrada kuhinja spada u vodeće poslove kada je u pitanju opremanje enterijera. One se izrađuju po meri bilo kog prostora i za njihovu izrade koriste se različiti materijali. To su pre svega:

– drvo

– medijapan

– univer.

Za izradu kuhinja koriste se najkvalitetniji materijali koje možete naći na našem tržištu. Da bi sve bilo na visokom nivou i proizvod bio kvalitetno urađen potrebno je da svi materijali prođu određene kontrole. Okovi su visokog kvaliteta za koji uglavnom garantuju strani proizvođači iz Austrije ili Nemačke. U izradi drvenih kuhinja uglavnom se koristi puno drvo  i to u većini slučajeva slavonski hrast ili parena bukva. Za kvalitetno urađenu kuhinju po meri pored odgovarajućeg materijala najveću zaslugu ima dobar i pouzdan majstor.

Medijapan:

Medijapan je prisutan oko 10 – ak godina na našem tržištu i jedan je od novijih materijala, a s obzirom na visok nivo obradljivosti i velike otpornosti na vlažnost postaje vodeći materijal koji se koristi za izradu kuhinja. Medijapan se dobija mešanjem drvenih vlakana i lepka. U završnoj obradi potrebno je lakirati ga bojama od poliuretana. One mogu biti mat ili sa poluvisokim ili visokim sjajem. Mogućnost da se medijapan farba u preko 1000 nijansi daje Vam na raspolaganje bezbroj mogućnosti. Završna obrada ovog materijala određuje visinu kvaliteta kuhinja.

Drvo:

Posebna lepota i toplina koju daju kuhinje napravljene od drveta odvaja ih u velikoj meri od kuhinja koje su izrađene od nekih drugih materijala. Ono u čemu se još razlikuju od drugih kuhinja je svakako potrebno veliko majstorsko umeće prilikom izrade i upotrebe plemenitih materijala zbog čega se i u dosta većoj ceni razlikuju od drugih materijala. Kuhinje se izrađuju od bukve, hrasta, trešnje, oraha ili mahagoni materijala i uz dobrog majstora stvarno mogu izgledati jedinstveno.

Univer:

Veliki izbor u nijansama boja kao i teksturi mogu zadovoljiti i one najprobirljivije kada su u pitanju kuhinje od univera. Mogu se ubaciti i delovi u kombinaciji aluminijum – staklo čime će dobiti potpuno moderan izgled. Okovi su visokog kvaliteta renomiranih proizvođača iz Austrije i Nemačke. Široka lepeza boja pruža vam bezbroj mogućnosti kao i kombinaciju dve ili više boja.

S obzirom na raznovrsne materijale i boje na veoma jednostavan način možete uklopiti Vašu kuhinju po meri u svaki enterijer. Čak i ukoliko su Vam potrebni elementi koji nisu standardnih dimenzija to ni jednog trenutka neće umanjiti funkcionalnost Vaše kuhinje jer će Vam je majstori napraviti baš po Vašoj želji i meri. Svaki detalj je veoma važan kako bi sve bilo perfektno uklopljeno i izgledalo jedinstveno. Ukoliko nemate tačnu viziju i ideju kako bi trebalo da izgleda Vaša kuhinja obavezno se posavetujte sa nekim ko je u tome stručan.