Maldivi – destinacija za savršen odmor

Maldivski arhipelag čine stotine malih delova raja – koralni sprudovi, kristalno čiste lagune i lepršave palme koje doziv aju vaše ime. Toplo more, lepršave palme i kristalno beli pesak čine Maldive savršenim mestom za odmor. Savršeno čista i prozirna voda će vam omogućiti da vidite živi svet i do pet metara dubine, pa je ova destinacija savršena za istraživanje vodenog sveta. Maldivi se sastoje od 1192 koralna ostrva koja su gru pisana u lance od 26 sprudova od kojih su čak 80 naseljena.

Možete roniti sa preko 1100 vrsta riba, 5 vrsta morskih kornjača, 21 vrstom kitova i delfina i 187 vrsti korala. Ukoliko niste raspoloženi za ovakve avanture jednostavno možete uživati u netaknutom belom pesku, palmama i toploj tropskoj vodi.

Skoro savšeno vreme koje je prisutno tokom cele godine, ukombinovano sa prijateljski nastrojenim žiteljima, i divnim toplim izvorskim vodama, zajedno sa mnogo zanimljivih aktivnosti, čini Maldive sve zanimljivijom ponudom za Vaš savršen odmor.

Vaš let će vas dovesti direktno u glavnigrad Malé, jedan od najvećih ostrva na arhipelagu. Sam Male ima preko 100.000 stanovnika i jedno je od najživljih mesta na Maldivima. Širok izbor usluga i zanimljivosti su dostupni svim posetiocima. Kulturološki, glavni grad je konzervativniji od ostalih ostrva, na kojima su većinom locirana odmarališta. Konzervativna odeća se preporučuje svima. Od žena se takođe traži da imaju maramu koja će im pokrivati glavu u cilju da se izbegne neželjena pažnja, jer su muški stanovnici uglavnom muslimanske veroispovesti.

Ronjenje

Maldivi će vas preplaviti savršenim osećanjima, sa mnogo sijajućih belo-peščanih plaža, prelepim zalascima sunca, jasnom tirkiznom vodom koja je isečena koralnim grebenima i sa zelenim palmama koje se njišu u ritmu vetra.

Zemlja je fotografski raj i obožavana je od strane ronilaca zbog svog podvodnog terena. Imovinske granice hotela i odmarališta se prostiru do prelepih grebena nadomak njihovih plaža tako da će gosti moći da uživaju u svim čarima ostrva. Takođe gostima je uvek dostupna i škola ronjenja kako bi svi mogli da iskuse nezaboravne podvodne avanture.

 

Medeni mesec

Maldivi su idealna lokacija za vaš medeni mesec. Možete uživati u zvuku talasa i toplini sunca. Duge šetnje plažom i koralni pesak pod vašim nogama učiniće da se i vi i vaš partner osetite kao u raju. Većina hotela na Maldivima nudi i besplatne dodatke za parove u obliku romantičnih večera pod svetlucavim zvezdanim nebom. Uz ove atraktivne pakete ćete, ne samo uštedeti novac, već i imati dostupan širok spektar usluga.

 

Prelepe plaže

Sa preko 1.000 ostrva i koralnih sprudova, od kojih su mnogi nenaseljeni, nećete naći veći izbor plaža bilo gde u svetu, pa će Maldivi za vas biti definicija savršenog odmora. Bilo da uživate u ručku na pesku, u zvuku talasa ili u ronjenju, Maldivi vam nude toplo, sunčano povlačenje iz svakodnevnog života i savršen odmor.

Zaborative svoje brige, oslobodite se stresa svakodnevnog života i dođite na jedino mesto na Zemlji koje će vam omogućiti da se potpuno opustite i istinski uživate u lepoti mora i kopna. Ne morate da spakujete ništa više od kupaćeg kostima i kreme za sunčanje kada budete kretali, a iskustva koje doživite i uspomene koje ćete vratiti će vam trajati doživotno.

O sličnim destinacijama na koje svoje putnike vodi agencija Travel Boutique, pogledajte na stranici egzotična putovanja.

One thought on “Maldivi – destinacija za savršen odmor

Comments are closed.