Medeni mesec na Baliju

Putovanje na ostrvo Bali je savršen izbor za sve parove koji vole avanturu i koji žele da svoj medeni mesec provedu u aktivnom odmoru, okruženi predivnom prirodom. Ovo su samo neki od predloga za vaš aktivan medeni mesec na Baliju. Sve ove aktivnosti moguće je organizovati uz pomoć vodiča iz vašeg hotela.

1.      Planinarenje

planina-baturNajpopularnija destinacija za planinarenje na Baliju je planina Batur. Sama planina je zapravo vulkan, i verujemo da oni koji zaista uživaju u avanturi neće propustiti priliku da sa vrha ove vulkanske planine posmatraju daleko plavetnilo okeana. Ispod same planine se nalazi istoimeno jezero, kao i brojni izvori tople vulkanske vode. Drugi najviši vulkan na Baliju je Batakaru. Ukoliko se odlučite za ovu planinu, imaćete jedinstvenu priliku da pešačite kroz kišne šume. Ova planina je takođe i mesto hodočašća, jer je dom hrama Pura Luhur Batakuru.

2.      Safari

sumatranski-slonovi Bali je naseobina Sumatranskih slonova. Priliku da iz blizine uživate u ovim gorostasima, posmatrajući ih u njihovom prirodnom okruženju, imaćete u Ubud safari parku. Ovaj park se prostire na preko dva hektara uređene površine, dok se u njegovom okruženju nalaze nepregledna šumska prostranstva Taro šume. Sumatranski slonovi spadaju u izuzetno ugrožene vrste, i ovaj park je svojevrstan rezervat ovih životinja.

 

3.      Biciklizam

Iznajmite bicikle i obiđite ostrvo. Na taj način, sačuvajte vreme za sebe, pobegnite na kratko od drugih turista i hotelske atmosfere. Jedan dan van uobičajenih pravila će svakako prijati vašem avaturističkom duhu. Ukoliko želite vodiča, obratite se svom recepcioneru, koji će vas veoma brzo povezati sa nekim od lokalnih vodiča biciklističkih tura. Ovo je, u svakom slučaju, prilika da vidite život ostrvljana izbliza. Vozićete se kroz sela okružena pirinčanim poljima, poljima kafe i plantažama tropskog voća.

4.      Radnje sa suvenirima

Ne zaboravite poklone za svoje najbliže, ali gledajte da obradujete i jedno drugo. Uspomene sa medenog meseca, jednog dana, može probuditi i najmanja sitnica kupljena u nekoj od brojnih suvenirnica. Lokalne zanatlije ponudiće vam izvanredne i unikatne komade nakita od srebra i zlata, a u pojedinim radnjama ćete naći ukrase od bambusa.

5.      Večera za dvoje

Indonesia, Bali, Bulgari resort private DinnerOpustite se. Bali je idealno mesto za otvaranje vaših čula. Na kraju aktivnog dana, vas dvoje svakako zaslužujete prijatnu romantičnu večeru. Eksperimentišite i obiđite neku od brojnih organskih farmi, koje po pravilu pripremaju hranu za turiste. Na ovakvom mestu možete uživati u tradicionalnim lokalnim specijalitetima koji će vam često biti servirani u hladu velikih banjana, vrste lokalne smokve. Restorani u gradovima, omogućiće vam večeru kraj okeana, bez mnogo formalnosti, sa bosim nogama u toplom pesku plaža.

Nakon svega, možda ćete poželeti masažu za potpuno opuštanje. Ova daleka egzotična destinacija je poznata po svojoj posebnoj vrsti masaže, koja ima i isceliteljska svojstva.

Uživajte!