Medeni mesec na Sejšelima

Kada organizaciju venčanja privedete kraju, potrebno je organizovati i medeni mesec. Jednistvena  prilika da sa svojim/om izabranikom/com proslavite početak ostatka zajedničkog života, i to na mestu koje izgleda kao da ste dotakli komad raja.

Očaravajuća strana arhipelaga, smeštena usred Indijskog okeana, od davnina je fascinirala putnike širom sveta. Parovi koji žele da sačuvaju neizbrisivo sećanje na svoj medeni mesec, podele trenutke bogate emocijama i trenutke čistog saučesništva, na čarobnim ostrvima će zapaliti plamen ljubavi od prvih dana zajedničkog života.

 

SEJŠELI: JEDINSTVENO ISKUSTVO U NEBESKOM OKRUŽENJU

Mnogi planeri venčanja nude ovu destinaciju svojim klijentima iz vrlo specifičnih razloga. Bele peščane plaže koje se protežu beskrajno do horizonta, sa kokosima i palmama duž obale…Idilično okruženje koje nude ostrvca koja čine ovaj arhipelag, čine ga takođe idealnom destinacijom za venčanja. Tropska atmosfera, podeljena između ostrva Indijskog okeana, pružiće vam pravu promenu pejzaža koju nećete iskusiti nigde drugde.

Ovde ste da se opustite!

Osim toga, sve je ovde podređeno miru i romantičnom spokoju. Lenčarenje, sunčanje i degustacija lokalnih ukusa, jedine su ključne reči tokom vašeg odmora. Ostrva su puna neverovatnih mesta za posetiti i mesta za otkrivanje.

KADA POSETITI SEJŠELE

Ovaj komad raja je srećan što ga voda zagreva toplom klimom tokom cele godine. Međutim, naidealnije vreme za boravak na Sejšelima je početkom maja ili novembra, jer je tada najmanje padavina.

Tropska klima sa temperaturama od oko 30ºC i vodom od 28ºC čine Sejšele destinacijom tokom cele godine. Kišna sezona traje od oktobra do marta, sa neznatno povoljnijim temperaturama i vlažnom atmosferom pod uticajem severozapadnih vetrova. Sejšeli su izvan ciklonske zone. Stoga, ne brinite, ciklon vam neće pokvariti medeni mesec. Hladnija sezona je od aprila do septembra, jugoistočni vetrovi donose veće temperature, u proseku 22ºC. Periodi van sezone su često najpogodniji za posetu Sejšela. Izbegavajte gužve u decembru , julu i avgustu.

OTKRIJTE SEJŠELE NA VAŠEM MEDENOM MESECU

Reputacija Sejšela je u velikoj meri opravdana: najlepše razglednice su u dodiru sa nerealnim.

Glavni grad, Viktorija, jedini je veliki grad u arhipelagu, nalazi se na ostrvu Mahe. U ovom gradu možete posetiti botaničku baštu i muzeje, zatim automobilom na jugu ostrva otkriti lokalitet – uvale Tamataka i prelepe plaže kao što su Beau Vallon ili skrovitije i manje pristupačne plaže Sun Covea. Nemojte propustiti da posetite Praslin i njegovu divlju obalu.

Posetite i atol Aldabra, koje je najveće ostvo Sejšela, u stvari, formiran je od četiri ostrva  koji okružuju lagunu: zaštićen prostor u kome staniše ima na hiljade džinovskih kornjača i ptica. Otkrijte i Sveta Ana Nacionalni morski park, gde možete roniti u idealnim uslovima i probati kreolske specijalitete na Round ostrvu.

Na kraju, veliko ostrvo, Silueta, izdvaja se svojim visokim granitnim reljefom i plažama okruženim zaštitnim grebenima gde ćete se osećati kao da ste dotakli sam kraj sveta. Pešačite do vrha Pot Water, tu ćete pronaći i biljku mesožderku.

Ako ste u potrazi za uzbuđenjem i adrenalinom, Sejšeli će vas takođe iznenaditi. Na primer, plaža Beau Vallon nudi mogućnosti za raznovrsne sportove na vodi. Ljubitelje golfa treba uputiti u Seychelles Golf Club, lociran u Ause aux Pius koji je instaliran na nekadašnjoj plantaži kokosa, apsolutno vredna posete.

Evo liste stvari koje morate uraditi na Sejšelima, na medenom mesecu. Uključite ih kako biste svom medenom mesecu dodali malo uzbuđenja i zanimljivih uspomena:

*Idite na ostrvo skakućući kroz nasip, držeći se za ruke, govoreći o svojoj svetloj budućnosti;

*Prošetajte nekom od plaža ispod blještavog neba i provedite mirno vreme sa partnerom;

*Uživajte u zapanjujućim zalascima Sunca i započnite novi dan sa blistavim izlascima Sunca;

*Opustite se uz tropsku masažu u melodičnoj tišini;

*Prošetajte kroz „Rajski vrt“ na ostrvu Praslin. Istražite tajne ostrva Viktoria;

*Zakupite plažu u ovom tropskom raju i provedite piknik tamo;

*Pijaca Victoria je mesto na kome možete svedočiti o načinu života starosedeoca Sejšela. Odeća, obuća, hrana,mlečni proizvodi; pijaca sadrži sve ono što možete zamisliti;

Palmino vino i Calou su omiljena pića na Sejšelima. Većina napitaka je spravljena od kokosovog mleka. Bacca, Seybrew, Ekyu, Coco D’Amour i Dark Takamaka Rum, neki su od napitaka koja će vam upotpuniti romantični boravak na Sejšelima.

Ponesite romantično raspoloženje i kameru kako biste objektivom zabeležili neke od najlepših uspomena. Sejšeli će vas dočekati svojom gostoljubivošću i čarobnim pejzažom. Uživajte!