Metode nadogradnje

Lepa i negovana, a prvenstveno duga kosa je vekovni simbol ženske lepote. Ukoliko iz nekog razloga ne možete sebi ,,priuštiti’’ prirodno dugu kosu, nadogradnja vam može pomoći.  Prema nadograđenoj kosi treba da se ophodite kao i prema vašoj, samo što prilikom pranja kose, treba da vodite računa da je ne mrsite mnogo i ne prebacujete preko glave. Perite je sa adekvatnim šamponom za taj tip kose i pakovanjem koje će omogućiti negu i lakše rasčešljavanje. Kosu uvek treba češljati od kraja pramena prema vrhu, jer će time biti sprečeno kidanje i cepanje vlasi, a za to je najbolja četka od prirodne dlake ili češalj sa mekim zupcima. I takvu kosu možemo uvijati i nameštati u najrazličitije frizure a postoji i kosa koja je već kovrdžava ili ima blage lokne. Postoji mnogo metoda, na vama je samo da odaberete onu pravu:
Čvorovanje – Ovom metodom radi se nadogradnja kose apsolutno bez oštećenja vaše prirodne kose – vezivanjem elastičnim koncem, specijalno napravljenim za tu namenu. Velika prednost ove metode je što prilikom nadogradnje, nema nikakvih hemijskih preparata na vašoj kosi i samim tim ona može nesmetano da raste, što generalno i jeste poenta nadogradnje. Ceo postupak, uz uklapnje frizure traje oko 4-5 sati, a korekcija prilikom rasta veše kose se radi na 3 do 4 meseca.
Keratin – Ili silikon je metoda lepljenja kose silikonskim lepkom, koja traje 3-7 meseci, u zavisnosti od toga kako održavate nadogradnju. Radi se prirodnom kosom, i bazira se na principu lepljenja pramen za pramen. Kad poželite da je skinete, idite u frizerski salon, nikako ne pokušavajte sami, jer za to postoji posebna tečnost na bazi acetona.
Klipse – Ova metoda nadogradnje je najmanje štetna po vašu prirodnu kosu, jednostavna je za nameštanje, može vam dugo trajati, i lako se skida ako vam duga kosa brzo dosadi. Pere se kao i prava kosa, s tim što se to nikad ne radi na glavi, već se nadogradnja skine, da se ne bi zamrsila. Bazira se na principu metalnih kopči koje osoba sama postavlja i skida po potrebi. Traje dok se kosa ne uništi, što može biti i doživotno.
Šivenje kose – Ovo je jedna od trajnijih metoda. Nadogradnja šivenjem kose je jedna od starijih metoda, ali se pokazala kao najbolja u smislu da najmanje oštećuje dlaku. Kosa se šije sa posebnom vrstom silikonskog konca koji ne može da ošteti dlaku, i kosa sa treše se prišiva za vlasi. Postoji više tehnika kojima se šivenje može raditi, razlikuju se od salona do salona. Korekcija se radi na 4 meseca ,u zavisnosti od brzine rasta prirodne kose.