Morate ih imati – krede za kosu

Najnovija vijest vezana uz bojanje kose glasi – kreda za kosu. Ako još niste čuli za ovu vijest, vrijeme je da to učinite jer ovo je nešto što će vas apsolutno oduševiti i ostaviti bez teksta, ali i s predivnim bojama u vašoj kosi. Naime, krede za kosu napravljene su u mnogim nijansama, neke od njih vjerojatno još niste ni sanjali, a također su pogodne za stavljanje na sve boje kose. Posebno su dobra vijest za sve crne i ostale djevojke i žene koje imaju tamniju nijansu prirodne kose. Naime, znamo da je prije stavljanja svjetlije nijanse obične farbe na tamnu kosu, kosu prije potrebno izblijediti kemikalijama, ili, kako mi to u narodu zovemo, izblajhati. Tek nakon toga slijedi nanošenje boje za kosu. Međutim, s kredama za kosu nemate tih briga jer pokazalo se da ova vrsta bojenja daje upravo najbolje rezultate na tamnijim nijansama. Što želimo neku nijansu da nam bude intenzivnija, to je potrebno dulje utrljavati kredu u kosu i to je sve

Krede za kosu su kratkotrajno rješenje, dakle traju od jednog do drugog pranja, što nam omogućuje često mijenjanje boje kose i zapravo svakog dana možemo ako to želimo imati drugu nijansu kose te postati prave, moderne kameleonke koje rasturaju svakodnevicu.

Prije stavljanja krede za kosu potrebno je navući staru majicu jer se kreda kod stavljanja trusi. Prije stavljanja kosu treba oprati te lagano posušiti ručnikom. Dakle, stavljanje krede ide na mokru kosu, ali ako imate svijetlu kosu, tada ni to nije potrebno, odnosno možete staviti kredu i na suhu kosu. Nakon što je stavljanje krede završilo, posušite kosu na zraku ili fenom. Najbolje je na zraku, a ako koristite sušilo, onda svakako stavite na najmanju brzinu jer ako stavite na najveću, mogla bi vam otpiriti kredu s kose. Nakon što je kosa suha, treba novu boju fiksirati, a to se čini pomoću pegle za kosu ili laka za kosu ili pomoću obje funkcije. Najbolje je prvo kosu prijeći peglom za kosu, a potom staviti lak. I to je sve, postupak je završen!