Motivacija za mršavljenje

Da bismo bilo koji posao uspješno priveli kraju jedan od najvažnijih preduvjeta je motivacija. Čvrsa motiviranost je ono što nas održava usmjerenima prema cilju i kada nailazimo na poteškoće.

Svatko od nas je različit, pa ne postoji univerzalni recept kako održati motivaciju. To je nešto što svatko mora sam pronaći za sebe u vezi s bilo kojim problemom kojeg želimo riješiti, a tako je i s motivacijom za mršavljenje.

Zaista želite smršaviti?

Različiti ljudi imaju i različite ciljeve zbog kojih žele smršaviti. Na primjer – starija osoba želi smršaviti svjesna da prekomjerna težina može biti generator različitih zdravstvenih problema, kao što su povišen krvni tlak, artritis, problemi krvožilnog sustava i slično.

Suprotno tome, mlađa osoba koja nema nikakvih zdravstvenih problema ima sasvim drugačiju motivaciju – jednostavno želi izgledati dobro i privlačno. Dodajmo tome da mladi “debeljuce”, pogotovo oni koji još idu u školu, često postaju predmet ruganja vršnjaka, ili u najmanju ruku osjete podrugljive poglede i sitne primjedbe na račun svog izgleda. Širokom vrećastom odjećom, najčešće neuspješno pokušavaju sakriti svoje stvarne proporcije.

Debljina utječe i na naše emocionalne veze i često znatno otežava mogućnost stvaranja veza i pronalaženja srodne duše ili bračnog partnera.
Nažalost, neizbježna je činjenica da prekomjerna težina utječe na gotovo sve aspekte naših života. Svi ti faktori mogu postati pokretačka snaga koja kada se pravilno usmjeri postaje izvrsna motivacija za skidanje kila.

Ponekad možda nije lako gledati magazine i TV emisije pune nasmijanih i vitkih mladih ljudi, međutim ako to pravilno usmjerimo moguće je fustraciju pretvoriti u motivaciju.

Nekoliko trikova

Jedan od načina kako ostati motiviran za mršavljenje je i taj da naš cilj kažemo obitelji i prijateljima, ili podijelimo s prijateljima na facebooku. “U slijedeća dva mjeseca želim skinuti 7 kilograma!” Budite sigurni da će svi iskreni prijatelji podržati Vašu namjeru ali i biti odličan poticaj da taj cilj izgurate do kraja i ne odustanete.

Prije nego krenete na dijetu zapišite svoj cilj te nastavite zapisivati sve uspjehe i napredak, ali i sve prepreke na koje nailazite i način na koji se suočavate s njima i kako ih rješavate. Ako imate dobru grupu za podršku i to možete podijeliti s njima, ali ako ste i potpuno sami, na ovaj način pružat ćete podršku samome sebi.

Dogovorite se sami sa sobom o nagradi koju ćete si priuštiti nakon što ostvarite cilj. Bilo bi dobro da ne razmišljate o hrani kao nagradi, radije neka to bude neki lijep komad odjeće koji će Vam nakon što smršavita stajati kao saliven.

Dobra motivacija je ta koja nas može ujutro natjerati na trčanje ili navečer u fitnes dvoranu. Motivacija je ono što može zatomiti našu želju za sočnom pizzom ili komadom torte ili sladoledom.

Prirodno je za svakoga od nas da smo često nestrpljivi čekajući da vidimo rezultate, a ako se ne pojave kad smo očekivali često pada i motivacija. U tim trenucima potrebno je prisjetiti se prvobitnih ciljeva, vratiti se mislima u ono stanje koje nas je i potaklo na promjene te biti ustrajan.

Kvalitetni suplementi za mršavljenje također mogu odigrati važnu ulogu i biti prevaga koja će nam pomoći da rezultate vidimo brže i ne izgubimo potrebnu dozu motivacije i da konačno riješimo problem prekomjerne težine.

Više informacija o kvalitetnim i prirodnim tabletama za mršavljenje možet pronaći na stranici tabletezamrsavljenje.com.