Najbolji domaći recepti za slana i slatka jela

Naši životi nisu u rukama bogova, već u rukama naših kuhara

Kao što izreka kaže,  vrlo je bitno šta jedemo i čime se hranimo.  Domaći recepti  je kuharski blog namijenjen svim onim koji žele  naučiti kuhati dobru i zdravu hranu. Posebno je pogodan za mlade djevojke jer sadrži veliku bazu recepata od jednostavnih jela pa do specijaliteta.  Ovdje možete pronaći recepte za kolače, torte,  slana jela,  jela sa roštilja,  supe i čorbe, zimnicu,  salate,  sosove i umake, vegeterijansku hranu i još mnogo toga.

Svi koji nas posjete  imaju priliku da se pridruže i Fejsbuk stranici koja je prezentacija bloga Domaći recepti.  Također, ovdje  ćemo vas svakodnevno informisati i podijeliti sa vama zanimljive recepte.

Recepti koje pronađete na blogu Domaći recepti sadrže detaljan opis postupka spremanja hrane kao i fotorafiju jela, što možete vidjeti u sljedećem primjeru:

Kokos torta

Kokos torta
Sastojci:
-9 jaja
-18 kašika šećera
-200 gr kokosa
-200 gr margarina
-2 šlag pjene
-1 krema od čokolade
-200 gr čokolade

 

Bijela kora:
Umutit bjelance od 9 jaja sa 9 kašika šećera i dodat 200 gr kokosa. Stavit u pecaru da se isuši na temperaturi od 50°C – 100°C.

Crna krema:
Umutiti 9 žumanjaka sa 9 kašika šećera. Nakon toga dodavati omekšan margarin pa omekšanu čokoladu. Nakon što se smjesa ohladi posebno umutiti šlag kremu od čokolade i ubaciti u prethodnu smjesu. Konačnu smjesu posuti po ohlađenoj bijeloj kori.

Šlag pjena:
Umutiti 2 šlag pjene i staviti preko crne kreme i posuti izrendanom čokoladom radi dekoracije.

Kokos torta – jedna od isprobanih torti koja će sigurno obradovati vaše mališane a možete je praviti i u posebnim prilikama kao što su rođendani, zabave i sl. Ne oduzima vam puno vremena a ni novca i sigurno se nećete pokajati ako je pokušate napraviti.

Nadamo se da ćete posjetiti naš blog i brzo postati fan naše Facebook stranice jer smo sigurni da će vam se svidjeti i da ćete mnogo toga naučiti uz nas.