Najvažniji sportski događaji u Beogradu

Srpsku prestonicu, pored već prepoznatljivih simbola poput Pobednika na Kalemegdanu, Hrama svetog Save, ludog noćnog provoda i ljubaznosti i gostoljubivosti Beograđana, odlikuje i velika zaljubljenost njenih stanovnika u gotovo sve vrste sportova. Najviše se, međutim, prate fudbal i košarka, pogotovo kada igraju večiti rivali Zvezda i Partizan. Međutim, ima perioda u godini kada Beograd postaje i prestonica sporta, te svi domaći i strani turisti, ljubitelji sportskih događaja, bivaju privučeni ovim manifestacijama u glavni grad Srbije. Tih se dana traži krevet više, te Vam preporučujemo da na vreme rezervišete neki od apartmana u Beogradu, ukoliko želite da gledate ili uzmete učešća u nekoj od ovih manifestacija.

Beogradski maraton

Odavno regionalno poznat i posećen, Beogradski maraton, koji se održava krajem aprila svake godine, postao je i sportska manifestacija od svetskog značaja. Jedinstvenu trku gradskim ulicama zatvorenim za saobraćaj nemojte propustiti čak i ako niste aktivan sportista, jer ovu manifestaciju prate i drugi zabavni sadržaji. Za ovu priliku Vam preporučujemo bukiranje apartmana u Beogradu u širem centru grada. Postoji velika verovatnoća da ćete i sa terase moći da posmatrate pune ulice trkača, jer odličan pogled na glavne trase kojima prolazi maraton imaju mnogi beogradski apartmani. Beograd tih dana postaje svet u malom.

26-Belgrade-Marathon-2

Beogradski sportski festival

Početak juna obeležava i početak sezone na Adi Ciganliji, gradskom kupalištu koje tih dana vrvi od mladih i onih malo starijih, koji se profesionalno ili amaterski bave sportom. Ovaj festival odvija se na nekoliko različitih punktova i u njemu su zastupljene gotovo sve sportske discipline. Ukoliko želite da se oprobate i u ekstremnim sportovima poput bandži džampinga ili da samo uživate i provodite se na plaži, predlažemo da unapred rezervišete neki od apartmana u Beogradu, jer ćete tako i uštedeti.

Međunarodni festival akrobacija

Proleće je godišnje doba rezervisano za nešto ekstremnije sportove i hobije u Beogradu: motociklističke akrobacije i automobilske trke. Ako ste obožavaoci ovakvih veština ili se njima bavite, nemojte propustiti ovogodišnji Festival akrobacija, jer će Vam doneti ludu zabavu i uzbuđenje. Takođe, pazite da se blagovremeno raspitate o parkingu, jer isti nemaju u ponudi svi beogradski apartmani. Beograd je inače poznat po manjku mesta za parkiranje, a iznosi kazni za nepropisno parkiranje nisu mali, te vodite računa da na vreme predupredite eventualne probleme.

Fudbal – sport broj jedan

Iako je naša zemlja pre svega poznata po prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću, a domaći fudbal nije na zavidnom nivou, ovaj sport je i dalje najgledaniji i najigraniji u Srbiji. Stoga, ako dolazite u Beograd, nemojte propustiti da posetite stadione najpopularnijih srpskih klubova, Zvezde i Partizana, čak i ako ne budete želeli da gledate utakmice. Pravi turisti neće zaobići ova dva najpoznatija sportska hrama, koji su u najbližem komšiluku u širem centru, a u čijoj se neposrednoj blizini nalaze i mnogi beogradski apartmani. Beograd je grad u kome ćete lako pronaći kvalitetan i jeftin smeštaj, ali i imati prilike da uživate u različitim sportovima, bilo da volite da trenirate ili da navijate. U srpskoj prestonici imaćete mnoge mogućnosti i za jedno i za drugo, jer verovatno nema stanovnika jednog grada koji više vole sport od Beograđana.