Namještaj po mjeri

Jednom kada krenete u opremanje svog doma namještajem, namještaj po mjeri je svakako jedna od opcija koju treba razmotriti. Namještaj po mjeri ima dosta prednosti nad klasičnim namještajem iz raznih salona namještaja, ali ima i jednu “manu” – često mu cijena zna biti nešto veća, nego gotovom namještaju iz salona. Ako stavite sve prednosti i nedostatke na papir – benefiti namještaja po mjeri ipak debelo premašuju nešto veću cijenu i svakako je jedna od ozbiljnih opcija za razmotriti kod opremanja vašeg doma.

Najveća prednost namještaja po mjeri je svakako mogućnost da iskoristite doslovno svaki centimetar prostora, što posebno dolazi do izražaja kod manjih prostorija. Druga odlična stvar je što si sami možete dizajnirati namještaj i odabrati materijale koje želite za njegovu izradu te na taj način imati posve unikatni i lijepi namještaj. Sve ovo možda i najviše dolazi do izražaja kod ugradbenih ormara.

Ugradbeni ormari po mjeri su genijalna stvar jer ako ih pametno dizajnirate možete staviti hrpu odjeće i stvari u njih što nikako ne biste uspjeli staviti u običan orrmar. Sa estetske strane  su također odlični jer za fronte ormara (vrata) možete odabrati npr. medijapan, ogledalo, lakobel staklo ili bilo koji drugi moderan materijal. Također možete i kombinirati više materijala na istim frontama, sve prema vašim željama. Ukoliko su vam prioriteti cijena i praktičnost, a estetska strana vas nešto manje zanima – tu je iveral od kojeg se također mogu napraviti lijepe fronte po nižim cijenama od gore navedenih materijala.

U svakom slučaju, ugradbeni ormari kao i sav ostali namještaj po mjeri se ne kupuju za godinu ili dvije korištenja, već ćete ih sigurno koristiti duži niz godina pa to svakako opravdava njihovu nešto veću početnu cijenu.

Pričati o namještaju po mjeri, a ne spomenuti kuhinje po mjeri nema nikakvog smisla. O kuhinjama po mjeri je puno stvari rečeno i napisano te svatko tko razmišlja o kupovini kuhinje, vjerojatno će i kuhinje po mjeri uzeti u razmatranje. Kao i ostali namještaj po mjeri i kuhinje po mjeri imaju svoje velike prednosti u izboru materijala (corian, medijapan, furnirana iverica, iveral) i okova tako da budete sigurni da je vaša kuhinja napravljena od kvalitetnih materijala pa sve do savršenog iskorištavanja prostora i unikatnog izgleda same kuhinje.

I za kraj mogu samo ponoviti već rečeno – ako opremate svoj dom novim namještajem, neka vam jedna od opcija svakako bude i namještaj po mjeri.