Nekoliko Savjeta Kako Prezentirati Svoju Web Stranicu Na Internetu

Reklamiranje Vaše portofolio stranice jeste složeno,kao i svake druge stranice koja se bavi konkretnim proizvodom …no u marketingu imate bezbroj mogućnosti.

Kao primjer uzeo sam djelatnost web dizajna,no strategija se može s lakoćom primjeniti na bilo koju djelatnost.

Osnovno je da razmišljte kao potrošać.

Razmislite što je to što danas ljude privlaći ,osmislite web stranicu na tu temu (ili blog)…napravite joj SEO opimizaciju za ključne riječi koje su slabo korištene a znate da ih ljudi koriste u svojim pretragama.Progoglajte Keyword Tool kako bi dobili ideju.Dobar izvor informacija može biti i Google Alerts.

Dakle kratko rečeno…napravite stranicu(blog) koju ćete bez problema dovesti na vrh tražilica,a koja će voziti promet na Vašu portofolio stranicu. I FUĆKA VAM SE ŠTO JE “Web dizajn” KLJUČNA RIJEČ OKO KOJE SE SVI TUKU !

Kod postavljanja ovakvih stranica veoma je bitno da obuhvataju širok spektar tema podjednako važan vašoj ciljanoj skupini (npr. poduzetnike će vjerovatno zanimati poslovanje,financije,edukacija,web dizajn/to je Vaš prostor za reklamu/,novosti iz svijeta biznisa i sl.) Pa krenimo s nekim idejama…

Naravno ne moram napominjati onu otrcanu foru – papir pa pišite jer vjerovali ili ne to zaista pomaže. Idemo redom.

Gospodin LETAK

Ni manji ni veći od onog što Vam stane u stražnji džep…izradite simpa mješavinu letka i vizit kartice,podjelite svojim prijateljima po 50-ak primjeraka,neka ga ostavljaju posvuda gdje god se nađu (kafići po kojima se skupljaju obrtnici,tajnice,po bankama,bezinskim crpkama i sl.) a isto činite i Vi. Mnogi će reči kako je to bacanje novca,no vjerujte mala je to investicija na osnov broja posjeta Vašim stranicama koje će polučiti…a znamo kako je usmena preporuka najbolja reklama.

Umrežavanje

Kreirajte profile na što više društvenih mreža…no dodajmo još Welcome Tab Page na Vašoj fan stranici u okviru Facebook profila.Takozvana “Stranica za privlačenje pažnje” sa opt-in formom Vašeg autorespondera.Stranica na kojoj ćete selektirati one koje zanima Vaš rad od onih koje ne zanima i ciljano dovoditi promet na svoju stranicu.

E-mail marketing

E-mail marketing je sigurno jedan od najkvalitetnijih načina za privlačenje klijenata.Da bi se polučili rezultati ovim načinom promocije potrebne su 3 osnovne stvari…

– sateliti raspoređeni po webu (sa opt-in formama za upis na Vašu mailing listu)

– AUTORESPONDER

– Kreativnost

Najkvalitetniji Autoresponder danas na tržištu je Aweber…no za njega morate platiti prvi mjesec 1$ , a dalje 19$ mjesečno i morate imati kreditnu karticu.

Ja bih Vam preporučio besplatnu inačicu MailChimp-a (www.mailchimp.com ) koja Vam daje ako se ne varam 12 000 mailova mjesečno i mailnig listu sa 2000 kontakata potpuno besplatno.Imate mogučnost predefiniranih predložaka ,kao i kreaciju vlastitih.Kontakte možete skupljati pomoću opt-in formi ili ih direktno uvesti iz Vaše baze podateka.(podržava ako se ne varam TXT i CSV datoteke)

Što su to sateliti , satelit je (može biti) Vaša facebook fan stranica na koju ćete zaljepiti HTML kod opt-in forme Vašeg autorespondera, Svaki web dizajner zna kako je danas minimalizam u modi,pa tako satelit može biti neka jednostavna web stranica na koju ćete zaljepiti opt-in formu autorespondera,ponuditi nekakav koristan članak(tu je Vaš prostor,danas bi svi voljeli znati o web dizajnu),besplatan savjet , besplatan Gadget,igricu i sl. u zamjenu za e-mail adresu.

Sve to ide u stilu : Zanima te…ostavi adresu i ja ću ti poslati besplatno , normalno sve to fino zapakovano.Posjetitelj se u stvari upisuje na Vašu mailing listu sa koje će mu stići poklon koji ste obečali…ali i svi mailovi sa Vašim ponudama.

Kreativnost

Kako skucati mail koji će svi otvoriti…

Samim time što su se upisali na Vašu mailing listu ili ste već ranije kontaktirali s njima,članovi su Vašeg profila na nekoj od društvenih mreža…otvoriti će Vaš e-mail radoznali kakvu to novost imate.

No,ipak treba biti,pažljiv,kulturan,ne previše napadan i duhovit.Treba pokušati stvoriti komunikaciju na bazi povjerenja,brendirati sebe kao stručnjaka u oblasti kako bi sa zanimanjem pratili što im imate za reći…i onda nema straha da netko neće otvoriti e-mail.

Ponovno ponavljam u cjelom ovom poslu

 morate razmišljati ka potrošać.

Na primjer :

Kada bi tajnica u inboxu ugledala poruku sa naslovom:

“Da li bi se smijali kad bi Vam konkurencija pala na dupe, a direktor Vas pohvalio ?”

ili

“Super moderne i kvalitetne web stranice po niskim cjenama”

Koji bi mail tajnica otvorila i prezentirala ga direktoru ???

YouTube

– pretplatite se na kanale osoba koje su Vam zanimljive i imaju puno sljedbenika

pozovite ih da se pretplate na Vaš kanal ( a oni će pozvati i svoje sljedbenike)

– ljepite poveznice na svoj video na svojim društvenim profilima bar jednom tjedno

– u potpis svog e-mail računa stavite poveznicu na Vašu web stranicu i na Vaš YouTube video

-posječujte forume sa srodnim temama,komentirajte,uključujte se u rasprave i ostavljajte poveznice na Vaš YouTube video gdje god je to moguće.

– Pišite članke na portalima koji to dopuštaju (npr.CroatiaBC) o raznim temama iz oblasti i ostavljajte veze na Vaš video.

Mada mnogi ne vjeruju,marketing je težak i kreativan posao i da bi stekao dobre pozicije i zadržao ih…

NEMINOVNO JE BITI STALNO PRISUTAN NA INTERNETU.

Brendirati sebe kao stručnjaka je najviše i najbolje što možete napraviti za svoju djelatnost.

Brendiranje može biti relativno jeftin , no dugotrajan proces koji kako smo već rekli zahtijeva neprestanu prisutnost na internetu.

Danas veliku ulogu u podizanju Brenda igra Facebook,vjerovali Vi to ili ne, naj lakše i najbrže je “staviti bubu u uho” putem Facebook-a.

U brendiranju svoje djelatnosti uvelike Vam može pomoći iskusan networker koji će s pozornošću osmisliti konkretan plan brendiranja i prezentirati ga velikom broju ljudi.

Tu na scenu stupa Vaš BLOG.

 Blog je potrebno dobro osmisliti,održaviti ga konstantno sa sviježim postovima iz domene i dati mu društvenu notu kako bi se posjetioci zainteresirani za oblast iznova vračali.

Predlažem www.wordpress.org

Ovakvim pristupom postigli smo efekt “usmene predaje” , a znamo da oduvjek preporuka čini čuda.

Ovakav process može za Vas osmisliti i voditi facebooker63 ,zašto ne ? Na koncu mukotrpan i dugotrajan je to proces koji će Vam oduzeti previše vašeg dragocjenog vremena, gledano iz tog kuta trošak je zaista zanemariv u odnosu na rezultate.

Ovakvom strategijom nećete preko noći stvoriti svoj brend,privući klijente,osnažiti svoje poslovanje,na Vašem bankovnom računu neće se gotovo ništa promjeniti.

No,gledano dugoročno,ovo je jedina ispravna strategija za jeftin marketing koji neminovno donosi rezultate,već nakon 3 do 4 mjeseca osjetiti ćete rezultate na količini svoje zaposlenosti.

IstraSMM

http://smm-info.co.de

Mala besplatna škola Internet marketinga