Nestle Purina uz malo nježnosti i ljubavi

Iza hladnih statistika o broju napuštenih životinja na području Zagreba često se skrivaju činjenice o bešćutnosti nekih naših sugrađana: štenci odbačeni u kontejneru na minus osam, prelomljena rebra mačića, povrede tupim predmetom, raskrvavljena utroba…. Kad takve promrzle, polomljene, izgladnjele, nevine životinje na kraju završe u Skloništu Dumovec njihov je problem tek privremeno riješen. Što dalje s njima? Jer, kapaciteti su s jedne strane ograničeni, a s druge strane, riječ je o procesu koji se nikad ne zaustavlja i koji teče bez pauze. Svakog dana, svakog sata.

Kompanija Nestle Purina već godinama pomaže u zbrinjavanju napuštenih životinja u Hrvatskoj. Tako je, primjerice, Skloništu za napuštene životinje Dumovec poklonjen automobil, financirani su programi edukacije djece školskog uzrasta, a izdašnim donacijama je pružena djelatna pomoć brojnim udrugama za zaštitu životinja.

– Nevjerojatno koliko mnogo možemo postići s naizgled sitnim aktivnostima: kupnjom majice i šalice po simboličnim cijenama, malom donacijom, pozivom na broj 060/608-068 – izjavila je u razgovoru s novinarima Lara Nizić, menadžerica Nestle Purina i dodala:

– Uz samo malo nježnosti i ljubavi možete vidjeti kako odbačena i napuštena životinja kroz samo nekoliko dana procvjeta i postane prava mala tvornica ljubavi cijeloj obitelji koja ju je udomila.

Svakog dana, vikendom, tijekom praznikom, danju, noću deseci životinja nebrigom ljudi završe na ulicama našeg grada. Nekim ljudima je svejedno. Drugima nije. Upravo to dijeli humane osobe od onih koje to nisu, kompanije kojima humanost nije samo apstraktni pojam, kao što je to Nestle Purina, od onih drugih.