Novogodišnje Dekoracije – Radost Za Sve Ukućane

Ako Vam svake godine iznova novogodišnje dekoracije razvuku osmeh preko lica, možete se opustiti, vreme za dekorisanje je došlo. Slobodno se ponašajte kao bezbrižno dete i zaboravite na svakodnevne brige barem dok kupujete ili pravite ukrase i dok ulepšavate svoj dom. Dekoracija stana pred praznike  je idealan način da pokažete koliko ste maštoviti ali i idealan način da se opustite. Dozvolite svim ukućanima da se uključe u dekorisanje stana i pravljenje ukrasa, biće mnogo zabavnije.

Kako bi novogodišnje dekoracije bile svim ukućanima podjednako simpatične i zanimljive, organizujte dekorisanje svake prostorije u stanu. Na ovaj način ćete moći da upotrebite ukrase raznih boja i oblika a da ne opteretite jednu prostoriju. Ukoliko deca uživaju u pravljenju šarenih ukrasa od papira, a Vi biste voleli da novogodišnji ukrasi u dnevnom boravku budu jednobojni, nabavite jelku za dečiju sobu i dekorišite dečiji kutak. Ako ne možete da se odlučite za boju dominantnih ukrasa jer Vam se podjednako sviđaju ljubičasti, crveni, zeleni i srebrni, odaberite jednu kombinaciju za dnevni boravak, jednu kombinaciju za kupatilo, jednu za spavaću sobu. Ovako ćete moći da iskoristite sve ukrase koji Vam se dopadaju, a usput ćete postići sklad u dekoraciji.  Novogodišnji ukrasi koji se ne uklapaju sa ostatkom ukrasa na jelci, mogu biti postavljeni na venčiću koji stoji na vratima.

Novogodišnje dekoracije dozvoljavaju maštovitost i nesvakidašnje promene u enterijeru, pa se potrudite da budete što kreativniji. Pored toga što ćete okititi jelku, možete se poigrati bojama za tkanine pa pripremiti poseban trpezarijski stolnjak sa novogodišnjim motivima. Zvončiće, svećice, ili zvezdice možete iscrtati bojom za tkanine na belom pamučnom platnu, pa tako dobiti interesantne novogodišnje zavese, dekorativne jastučnice, ili prekrivače za garnituru u dnevnom boravku. Ovako oslikane tkanine biće unikatna dekoracija stana.

Novogodišnji ukrasi, pored jelke mogu ulepšati prozore, plafon ili zidove. Umesto kratkog poveza kroz lampion provucite strunu kojom ćete okačiti ukras tako da visi sa plafona, ili sa vrha prozora. Velike jednobojne ukrase možete poprskati belim sprejem sa gornje strane, pa će tako izgledati kao da na sebi nose malo snega. Stare i oštećene ukrase takođe možete prefarbati sprejem tako da se oštećenja ne vide, a ukras će potrajati još koju godinu.

Vratite se u detinjstvo i prepustite se mašti dok ulepšavate svoj dom pred praznike. Iskoristite novogodišnje dekoracije da pobegnete od stvarnosti makar na kratno. Svake godine će dekoracija stana pred praznike biti interesantnija ako unesete neku novu ideju,  novu boju, ili novi način kićenja.  Prenesite pozitivnu energiju na dekoraciju svog doma kako biste radosno proveli praznike pa i celu narednu godinu.

Maštovite ideje za novogodišnje dekoracije možete naći na sajtu Kućnih Čarolija.