Online Poslovi – Odredite sami vaše radno vrijeme

Mnogi su čuli o Internet zaradi i poslovanju na Internetu. Neki imaju loša iskustva sa time no neki su pokrenuli vlastiti posao i to baš preko Interneta gdje sami sebi određuju radno vrijeme te dane kada raditi. Ne mislite da je to fantastičan posao, sam svoj šef, fleksibilno radno vrijeme, kavica kada se prohtje, pauza za ručak neograničena, nema šefa koji skače nad glavom, vikend je takoreći svaki dan.
Sve su to beneficije koje pružaju online poslovi no doći do tih beneficija i uskladiti sve nije lako a niti će se dogoditi preko noći. Provesti ćete sate i sate ispred kompjutera te dane i mjesece prije nego li pokrenete jedan takav posao koji će za vas raditi na jednoj potpuno automatiziranoj bazi i zarađivati za vas i kada spavate.
Za mnoge je Internet zarada nestvarna malo radi niskoga IT obrazovanja a malo radi skeptičnosti te nepravilnog početka koji ne donosi rezultate te se krivi program. Da bi se započelo sa online poslovima treba najprije vidjeti koji su to poslovi te koji od tih poslova odgovara vama kao osobi.
Na Internetu možete pronaći bezbroj metoda i tehnika zarade pa tako i poslova koje možete obavljati no ne može svatko raditi svaki posao. Ovo su neki od poslova koje možete obavljati:

• Social media poslovi
• Preprodaja tuđih proizvoda (Affiliate Marketing)
• Pisanje za novce
• Bloganje za novce
• Prevođenje tekstova za novce

Te ostali poslovi koje možete pronaći na netu.
Jedan od najprofitabilnijih poslova na netu je affiliate marketing te bih ga preporučio i svakom početniku. SOCIAL MEDIA POSLOVI (SOCIAL MEDIA JOBS) su vrhunski plaćeni poslovi gdje se godišnje može zarađivati i do 50.000€ za SAMO 2-3 sata rada a to uključuje održavanje profila kompanija na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Linked In te YouTube.
Pisanje za novce odličan je online posao ukoliko imate dara za pisanje te ste kreativni jer se dobri tekstovi jako dobro plaćaju.Prevođenje tekstova isto je odlično plaćen posao no za njega trebate imati znanja iz jezika na kojem prevodite. Bloganje za novce je široki pojam te postoje više načina kako zaraditi no o tome neću sada u ovoj bilješci.

Bilo kojeg načina da se uhvatili MORATE imati predznanje kako početi te kako raditi.
Mnogi započnu sa affiliate marketingom, registriraju se na jednu od affiliate mreža te započnu sa promocijom i ne prodaju ništa a samim time niti zarade išta i onda im je Internet ili program kriv za neuspjeh.
Online posao kao i svaki drugi posao zahtjeva vremena da se pokrene a i predznanje. Da biste bili uspješni u online poslovima MORALI biste najprije uložiti u znanje pa tek onda krenuti sa promocijom i prodajom a ne obrnuto.
Mnogi su se tu opekli jer su mislili da je online zarada brz način bogaćenja.
Evo npr. da možda malo objasnim affiliate marketing.
Za mnoge je affiliate marketing preprodaja tuđeg proizvoda te zarada na proviziji prodanog. Donekle je to točno no ne smije se gledati u tom pravcu već ovako:

„Affiliate marketing je upotpunjavanje potrebe drugih ljudi. Pronađi potrebu, ponudi rješenje a sve ostalo doći će samo od sebe!“

Ako budete išli tim smjerom imate velike šanse da i zaraditi.

Nadalje kada promovirate proizvod a pogotovo koristeći društvene mreže, ne forsirajte proizvod, ne forsirajte prodaju već sadržaj te će prodaja doći sama od sebe.
To su neke smjernice koje sam davno naučio jer sam i ja bio u vašoj situaciji, početnik željan dodatne zarade no ubrzo sam uvidio bio da negdje griješim te sam svoje pogreške i ispravio.

LJUDSKI JE GRIJEŠITI NO GLUPO PONAVLJATI ISTE GREŠKE!!!

gox1971

41 godina, dolazim iz Opatije i radim na naftnoj platformi. Kao sekundarni posao zapoceo sam sa Online marketingom u kojemu sam dogurao do zavidnoga nivoa. 25 web stranica od kojih su sve 25 na prvim mjestima google pretrage za odredjene trazene kljucne rijeci. U svoje slobodno vrijeme bavim se raznim ekstremnim sportovima kao sto je extreme snowboarding, brdski biciklizam, planinarenje, kickboxing i vozim superbike te podvodni ribolov. To je ukratko to, ionako nisam ovdje za upoznavanje vec pisanje tekstova koji nekome mogu biti od velike pomoci.