Nova “Prvo mjesto na Google” Ranking Formula – Optimizacija sadržaja za internet stranice

Optimizacija sadržaja za stranice jedan je od ključnih faktora za ranking stranice na poznatim pretraživačima kao što su Google, Yahoo i Bing. Međutim puno se toga promjenilo u zadnjih godinu dana.

Nešto što je funkcioniralo prošle godine vezano za izgradnju linkova i optimizaciju više ne vrijedi danas kada je u pitanju Google i SEO.

Možete napisati članak od 500 riječi koji neće postići ranking

ili

napisati članak od 500 riječi koji će se naći na prvoj stranici Google-a nakon nekoliko sati.

Koji bi odabrali? U čemu je razlika? Razlika je u takozvanoj snazi poluge. Kada radite isto što i drugi samo još bolje!

Radi se o pravilnoj optimizaciji sadržaja na Vašoj stranici koja Vam može pomoći više za ranking na prvoj stranici nego 800 linkova prema istoj stranici. Link building je još uvijek metoda koja vrijedi i koja se koristi međutim najznačajnija je optimizacija same stranice ili blog posta.

Da li ste spremni za novi pristup optimizacije ključnim riječima?

Ako ste gledali video od Matt Cuts-a iz svibnja gdje priča o tome što se može očekivati u sljedećim mjesecima vezanim za seo ( video možete pogledati ovdje ) onda znate o čemu pričam.

U ovom videu Matt govori o takozvanim novim levelima rankinga – niche levelu i po ključnim riječima. Ali Google više ne gleda toliko ključne riječi koliko same varijacije riječi.

Evo da objasnim slikovito. Kada se logirate u “Google webmaster tool”, imate sekciju “Content Keywords” u kojoj su riječi poredane prema značaju.

 

content keywoords zarada

Ispod svake ove riječi imamo varijacije glavne ključne riječi i glavne stranice na kojima se one pojavljuju.

keywoord zarada

Evo što sam Google kaže o samoj metrici ključnih riječi iz sadržaja:

“Sadržaj stranice navodi najznačajnije ključne riječi i njihove varijante koje je Google pronašao kada je pretraživao  stranice. Ključne riječi sa vaših stranica  daju uvid u to kako Google interpretira sadržaj stranice”.

 Nova “Prvo mjesto na Google” Ranking Formula

Ako ste spremni da saznate više pozivam Vas da preumete besplatno izvješće Petera Garety-a i automatski se registrirate za webinar gdje ćete saznati kako korak po korak optimiziarti stranicu za prvo mjesto na Google.

prvastranarankingformula

Klikni na ovaj link za preuzimanje