Osnovni podaci o ekstenzijama

Dobrodošli u svijet ekstenzija! Ovo je prekrasan svijet u kojem nikada nije dosadno, u kojem se uvijek događa nešto novo i u kojem se uvijek pronalaze nove, još bolje metode stavljanja. Ovaj svijet se usavršava jer želi biti još bolji, još ljepši i kvalitetniji i u svakom trenutku dati najbolju uslugu i kvalitetu za uloženi novac. Ekstenzije su svoj boom doživjele prije nekoliko godina i, mada im neki nisu predviđali previše dugačku povijest, nepobitna je činjenica da su ekstenzije za kosu i dalje popularne. Dokaz koji ovome ide u prilog jesu razne zvijezde koje ih stavljaju i reklamiraju s ponosom. One isprobavaju razne načine stavljanja  ekstenzija i odlučuju se za onaj koji im najbolje odgovara. Dakako, svi smo različiti i ne odgovara svakome jednaka stvar, a tako je i s ekstenzijama za kosu.

Ako ste pravi početnik s ekstenzijama i još uvijek ne znate mnogo o njima, evo nekoliko podataka koji su najosnovniji. Dakle, sve ekstenzije mogu se podijeliti u dvije velike grupe – ekstenzije od umjetne kose i od prave kose. Također, postoje i one koje se prave kombinacijom ova dva materijala, mada nisu toliko raširene. One od prirodne kose smatraju se u pravilu mnogo kvalitetnijim i skuplje su, mada i kod njih ima razlike u cijeni, ali i kvaliteti ovisno od toga odakle kosa dolazi i na koji je način tretirana nakon šišanja. Naime, većina ekstenzije od prirodne kose dolazi od kose Azijatkinja koje imaju veoma tamnu i oštru kosu pa se ona mora tretirati raznim kemikalijama i metodama kako bi što više nalikovala prirodnoj kosi žena sa zapada, koje su najveće korisnice ekstenzija.

Bitan je i način na koji se ekstenzije stavljaju u kosu. Najbrže se stavljaju ekstenzije na češljiće ili popularno zvane klipse. Postavljaju se tako da se za prirodni pramen onaj umjetni prikopča češljićem. No, iako je ova metoda najjednostavnija, zapravo i najkraće traje, obično nekoliko dana jer češljići popuste i ekstenzije se mogu izvući.